Iris Poldervaart

Will Malherbe | Interview

12 februari 2016

Als er iemand is die weet hoe je de ultieme make-up look voor Valentijnsdag creëert is het wel Will Malherbe. Als pro make-up artist voor Smashbox weet hij precies wat er speelt in de beauty wereld. The Chair interviewde deze wereldberoemde visagist en vroeg hem alles over zijn inspiraties, de trends van het komende seizoen en natuurlijk wat het geheim is achter de perfecte Valentijns look.

Q: Wanneer besloot je make-up artist te worden?

“Ik begon op mijn met cosmetica te werken toen ik 17 was, en begon met een visagie opleiding toen ik 20 was.”

Q: Wat is het beste aan dit beroep?

“Ik krijg de kans om te werken met mensen van over de hele wereld, allemaal met verschillende culturen en achtergronden. Ik hou ervan om iedereens verschillende kanten te ontdekken.”

Q: Wat is je motto?

“Wees aardig tegen iedereen en onthou: ik ben een mens; jij bent een mens. We’re all the same…”

Q: Wat is het mooiste project van je carrière?

“Ik vond het geweldig om in 2015 aan het Global Relaunch Event van Smashbox Studios te werken. Er waren top editors van over de hele wereld. Ik deed de make-up voor een shoot met onze oprichter Davis Factor en filmde video’s met onze Global Pro Lead Artist Lori Taylor.”

Q: Wat is de beste look die je gecreëerd hebt?

“Ik maak graag looks die bestaan uit een stralend, driedimensionaal gecontoured gezicht met een beetje strobing (highlighting, red.). Ik noem dit de LA Skin. Met het contrast van een sterke wenkbrauw en een sterke, matte lip valt de stralende gecontourde huid nog meer op.”

Q: Wie zijn je celebrity klanten?

“Ik heb gewerkt met verschillende celebs in de VS, Europa, het Midden Oosten, Zuid Afrika en de UK maar ik noem liever geen namen…”

Q: Wat is je signature stijl?

“Ik gebruik het liefst make-up die de natuurlijke schoonheid naar een hoger niveau tilt zonder dat het eruit ziet als make-up. Gouden en bronzen tonen, geïnspireerd op het geweldige weer hier in Los Angeles, maken elke look af.”

Q: Wat inspireert je?

“Make-up is een geweldig middel om ervoor te zorgen dat mensen zich voelen als de mooiste, meest kick-ass versie van zichzelf dus ik raak altijd geïnspireerd als ik mensen zie lachen en super gelukkig zie zijn.”

Q: Wat maakt Smashbox voor jou beter dan andere make-up merken?

“Smashbox is het enige merk dat geboren is in een echte fotostudio. We testen elke dag producten tijdens shoots met verschillende belichtingen. Zo weten we als we een product lanceren zeker dat de drager zich zelfverzekerd kan voelen tijdens elke gelegenheid. Onze fotoshoots zijn de meest veeleisende manier om te testen hoe lang make-up goed blijft zitten.”

Q: Voor welke look gaan we deze Valentijnsdag?

“Zorg ervoor dat je een geweldige, stralende huid hebt! Valentijnsdag draait helemaal om flirten. Focus op natuurlijke oogschaduw met super lange dramatische wimpers. Maak je look af met je meest statement rode of roze lip. Strobing maakt de look compleet.”

Q: Hoe zorg je ervoor dat je make-up een nacht feesten overleeft?

“Gebruik altijd een primer, dit zorgt ervoor dat je make-up op zijn plek blijft zitten. 24 Hour Shadow Primer is het beste product om ervoor te zorgen dat je oogmake-up blijft zitten.”

Q: Wat zijn de belangrijkste trends voor deze lente en zomer?

“Dit voorjaar zien we een sterke focus op felgekleurde, speelse statement lippen. Oogmake-up is heel natuurlijk en zonder duidelijke eyeliner. De nadruk ligt meer op sterke wimpers en gedefinieerde wenkbrauwen. Richting de zomer wordt de kleur op onze wangen ook belangrijk. Denk: driedimensionale gecontourde en gekleurde wangen.”

Q: Wat is je beste geheim voor mooie make-up en huid?

“Hydrate hydrate hydrate. Drink regelmatig water om van binnenuit te hydrateren, gebruik hydraterende producten en zorg ervoor dat je elke dag je huid goed reinigt.”

Q: Wat is een absolute must op make-up gebied?

“Investeer in een goede natuurlijk uitziende huid. Producten zoals primer, foundation, BB water en poeder zijn het belangrijkst. Als je huid er niet perfect uitziet, is de rest van je make-up dat ook niet.”

Q: Wat doen we allemaal fout?

“Ik zie vaak dat mensen teveel tijd besteden aan hun smokey eyes en gekleurde make-up en te weinig aan hun huid en wenkbrauwen. Het creëren van de perfecte huid en wenkbrauw moet altijd de basis zijn van elke make-up look, of dat nou smokey eyes, natural make-up of een red carpet lip is.”

Q: Wat zijn je favoriete producten?

“Ik hou van Primer Oil. Het geeft elke huid een prachtige gloed en zorgt ervoor dat foundation samensmelt met de huid voor een perfecte look die er niet uitziet als make-up. BB creams zijn veruit mijn favoriete concealer om mee te werken. Het lift en verheldert het oog en laat zo elke make-up look stralen. Brow Tech poeders zijn perfect om volle wenkbrauwen mee te maken. Mijn favoriete lipstick van het moment is Screen Queen. Met deze diepe, warme, matte kleur gaat alle aandacht gegarandeerd naar jou…”

Q: Kan niet zonder:

“BB water. It is EVERYTHING.”

Volg Will Malherbe hier op instagram!

 

 

Interview: Emma Wagenaar
Vertaling: Anna van der Griend
Beeld: Smashbox, ELLE

Categorieën