Emma Wagenaar

Wenkbrauw style 2.0: de no-brow

16 maart 2016

Met dank aan Cara Delevingne was de power brow de musthave wenkbrauw du jour. Maar, daar lijkt dit jaar verandering in te komen. Als het aan de fashion industrie ligt is het de ‘No-Brow’ die de show gaat stelen. Dus vaarwel big en bushy; voor 2016 is het less is more!

Van New York tot Londen; modehuizen stuurden voor de S/S 2016 en A/W 2016-2017 Fashion Weeks hun modellen en masse met minimal wenkbrauwen de catwalk op. Zo zagen we gebleekte versies bij Marc Jacobs en Gucci, halve exemplaren bij Ryan Lo en de ‘invisi-brow’ bij Ashley Williams, Alexander Wang en Givenchy. Wellicht niet geheel verrassend na de grote ‘no make-up make-up’ trend die afgelopen jaar en ook dit zomerseizoen hoogtij viert.

Je wenkbrauwen haast onzichtbaar maken lijkt misschien een tikje weird, maar gecombineeerd met de juiste make-up kan deze look ook heel mooi en betoverend zijn. Dus, when to bleach or not to bleach? De no-brow doet het opvallend goed met zware oogmake-up, zoals de zwarte smokey eye, heavy eyeliner en kohlranden óf in combinatie met een bijna-nude look. Zorg dan wel dat je je ogen omrand met een zweempje roze bronzen oogschaduw om een te bleek blote-billen-gezicht te voorkomen.

Tekst: Emma Wagenaar

Categorieën