Iris Poldervaart

Opvallende wedding trend: make-up voor de bruidegom

14 juli 2017

Als het om bruiloften gaat, wordt er vaak gefocust op de bruid. Van de jurk tot de taart en de locatie, alles moet perfect zijn zodat ZIJ de mooiste dag van HAAR leven heeft. Wat in het verleden nog wel eens vergeten werd, is dat zo’n dag voor de bruidegom ook best belangrijk kan zijn. Daar lijkt anno 2017 verandering in te komen, dankzij een opvallende wedding trend: bruiloft-beauty voor mannen.

Facials en mani-pedis

Het is misschien even wennen, maar zo’n gek idee is het eigenlijk helemaal niet. Als man wil je er natuurlijk ook gewoon goed uitzien, zeker op een dag waarop niet alleen al je gasten naar je kijken, maar waarop je ook nog eens constant gefotografeerd wordt. The New York Post meldde onlangs dat steeds meer mannen in de Verenigde Staten zich voor de grote dag dan ook bezighouden met allerlei beauty-behandelingen; van spa-treatments tot facials tot mani-pedis.

Kost dat dan? Tom Ni, die vorig jaar trouwde in Queens, gaf zo’n 300 dollar uit aan een anti-aging sheet mask, verschillende gezichtsbehandelingen en een natuurlijke no make-up make-up look.

Zelfverzekerd tijdens je bruiloft

En hoewel mannen vaak een duwtje in de rug nodig hebben van hun aanstaande bruiden, vinden ze het uiteindelijk heerlijk om in de watten gelegd te worden. Tyson Evans legt uit: “Ik wou zeker weten dat ik er op mijn best uit zou zien voor de foto’s”. Wat daarvoor nodig was? Een pedicure, lip treatment, concealer, foundation en een beetje poeder. Evans is om: “Het zorgde ervoor dat ik me voelde alsof ik die dag echt verdiende. Ik verdiende het om er goed uit te zien en me zelfverzekerd te voelen tijdens die ceremonie”.

Doe maar normaal

Make-up voor mannen is natuurlijk niets nieuws. Sterker nog; steeds meer cosmeticamerken zetten mannen in voor hun campagnes. Wat deze wedding trend zo opvallend maakt, is dat ook mannen die normaal een lipstick niet kunnen onderscheiden van een mascara open staan voor een make-over. Of de trend overwaait naar Nederland is nog even de vraag – de ‘doe maar gewoon’-mentaliteit maakt dat misschien een béétje lastig. Wij zijn in ieder geval fan; weer een stapje richting gelijkheid en weg van archaïsche gendernormen!

 

Beeld: Women Daily Magazine