Anna van der Griend

Superfood voor je huid: watermeloen als huidverzorging

29 juni 2018

Watermeloen is het ultieme zomerfruit. Zoet, sappig, verfrissend… Kortom, het ideale ingrediënt van iedere fruitsalade, cocktail en… gezichtsmasker? Jazeker, watermeloen als huidverzorging is één van de grootste trends van deze zomer. En het is niet zomaar een hype; de wetenschap ondersteunt onze liefde voor watermeloen. Komt dat even goed uit.   

Deze trend is komen overwaaien vanuit de Koreaanse beauty industrie. Wat blijkt: in Korea wordt watermeloen al eeuwen gebruikt als onderdeel van huidverzorging. En als we de afgelopen jaren iets geleerd hebben, is het wel dat K-beauty producten er niet alleen ontzettend insta-waardig uitzien; ze zijn ook daadwerkelijk effectief. Wij hebben dus het volste vertrouwen in dit eeuwenoude beautyritueel. Als dat je nog niet overtuigt, zijn er altijd nog deze feiten: 

Watermeloen werkt hydraterend

Wellicht ietwat voor de hand liggend, want watermeloen bestaat voor zo’n 92% uit water. Toch kan het geen kwaad om er nog maar eens stil te staan bij de hydraterende werking van watermeloen; hydratatie is tenslotte iets waar elke huid behoefte aan heeft.

Watermeloen werkt kalmerend

Last van een geïrriteerde en gevoelige zomerhuid? Watermeloen bevat lycopeen, wat een kalmerende en zelfs ontstekingsremmende werking heeft. Dat maakt watermeloen het perfecte middel als je wel eens last hebt van acne of onzuiverheden, maar minstens net zo fijn als je huid (ondanks het brave insmeren met factor 50) verbrand is.

Watermeloen zit vol met antioxidanten

Vitamine A, B6, C, aminozuren… Watermeloen barst van de ingrediënten die huidveroudering tegen gaan en je huid soepel en fris houden.

Watermeloen stimuleert de aanmaak van collageen

Vergeet ook de zaden van de watermeloen niet. Deze bevatten namelijk proteïnen, ceramiden zuren die de aanmaak van collageen in je huid een flinke boost geven.  Je kunt de zaden van de watermeloen doorslikken (nee, er zal géén watermeloen in je buik groeien) of kiezen voor een beauty product dat geconcentreerde watermeloenzaadolie bevat.

Watermeloen kan hyperpigmentatie tegengaan

Watermeloen is niet alleen je vriend wanneer je een middagje te lang in de zon hebt gezeten, maar ook bij wat meer hardnekkige tekenen van beschadiging door UV-straling. Zo kan vitamine E helpen bij het oplichten van hyperpigmentatie en het opvullen van fijne lijntjes.

Overtuigd van watermeloen als huidverzorging? Mooi zo. Je kunt natuurlijk lekker low-budget een watermeloen halen en zelf los gaan met schillen en pureren, maar met zoveel goede skincare producten op de markt is dat bijna zonde. Dit zijn de favorieten van de insiders. 

 

 

Let op: voor sommige van deze producten moet je wel een eindje de grens over. Maar hé, ieder excuus voor een tripje naar Sephora, toch?

 

Categorieën