Iris Poldervaart

Beauty Hot Shot: watercolor inspiratie

22 juni 2018

Wij bezorgen je elke maand een oogstrelende Beauty Hot Shot, waarbij fotograaf Kyla Elaine op creatieve wijze de wereld van The Color vastlegt. Van verf tot lipsticks en van kwasten tot onze favoriete haarproducten, dit is waar The Color voor staat. Deze maand: watercolor inspiratie in de spotlight.

Creatie met kleur

Het zal niet als een verrassing komen dat we bij The Color gek zijn op kleur. Beter gezegd: we leven voor kleur. Veel kleur. Natuurlijke kleuren, pastelkleuren, metallic neon kleuren… Natuurlijk geldt dat voor haarkleuren, maar daar stopt het niet; met verf is nog zoveel meer mogelijk. Wij gaven Kyla Elaine de vrije hand om los te gaan met verf en met water. Het resultaat: hypnotiserende kleuren, patronen en texturen. Ideaal om bij weg te dromen, om op te slaan als inspiratie of om te gebruiken als achtergrond op je telefoon of computer. Wat je er ook mee doet, betoverend is het zeker.

_____________________________________________________________________

Q&A met Kyla Elaine

Q: Wat vind je zo fascinerend aan fotografie?

“Fotografie leert me om anders naar dingen te kijken. In plaats van een parfumfles gewoon te zien als een verpakking voor vloeistof, kijk ik meer naar de manier waarop de flacon met het licht speelt. Of hoe het toevoegen van bepaalde props er een extra luxe – of juist heel bevreemdend – gevoel aan kan geven. Ik probeer het op een manier te fotograferen die nog niet eerder is bedacht. Het motiveert me om me elke dag te vernieuwen.”

Q: Wie zijn je grote voorbeelden?

“Irving Penn, Helmut Newton en Erwin Frotin.”

Q: Wat vind je zo leuk aan beauty productfotografie?

“Ik ben best een control freak. I houd er van om dingen precies zo neer te kunnen zetten zoals in mijn hoofd en van hoe de vormen en texturen van beauty producten zich vertalen naar een foto.”

Q: Waar haal je inspiratie uit?

“Licht. Het in staat zijn om het in een studio zo te manipuleren dat het precies doet wat ik als beeld voor ogen had geeft zo’n machtig gevoel.”

Q: Wat betekent beauty voor jou?

“Kracht, zelfvertrouwen en vastberadenheid.”

Q: Wat zijn je favoriete beauty producten?

“Mijn wimperkruller, blush van NARS en M.A.C’s Woodwink eyeshadow.”

Q: Wie of wat zou je nog eens heel graag willen fotograferen?

“Tot nu toe fotografeer ik dingen op vrij kleine schaal (enkele dingen of kleine producten). Ik zou heel graag iets gigantisch groots doen, op een super grote set met ladingen props.”

Categorieën