Iris Poldervaart

Vermoeide ogen: zo fix je ze na de feestdagen

29 december 2016

De feestdagen staan dan wel bekend als ‘the most wonderful time of the year’, de gezondste tijd van het jaar kunnen we het zeker niet noemen. Nou bestaat er rond kerst en oud en nieuw natuurlijk niet zoiets als ‘teveel wijn en oliebollen’ maar laten we eerlijk zijn, al die gezelligheid heeft natuurlijk wel een impact op je uiterlijk – en dan hebben we het niet over die paar onschuldige kerst-kilo’s. Nee, het zijn je vermoeide ogen die direct zullen verraden dat je de laatste paar weken iets te veel hebt gefeest en iets te weinig hebt geslapen. Gelukkig weten wij precies hoe je goed voor de dag kunt komen, zelfs wanneer je ogen nog bijkomen van een fikse hoeveelheid make-up. Januari is tenslotte al zwaar genoeg.

Als je slim bent had je het advies uit onze party surival guide natuurlijk al trouw opgevolgd, maar mocht je toch een paar stappen overgeslagen hebben (foei!) dan is dit je after holiday rescue.

Het probleem: opgezwollen ogen

Die vervelende zwelling onder je ogen verminder je door er even iets koels op te leggen. Denk aan twee gebruikte en afgekoelde (groene) theezakjes, twee theelepeltjes die je even in de vriezer hebt gelegd of een verkoelend oogmasker, bijvoorbeeld het Apivita Express Dark Circles and Eye-Puffiness Mask met ginko bilboa extract en cafeïne (€3,50). Ook heel fijn: bewaar je hydraterende oogcrème of -gel in de koelkast. Zo krijgen je ogen elke ochtend een frisse boost.

Het probleem: donkere kringen

Tip van de experts: gebruik niet één, maar twee concealers. Breng onder je vermoeide ogen eerst een concealer met een oranje ondertoon aan, bijvoorbeeld de Pupa cover cream concealer in 004 orange (€17,25). De warme kleur zal de blauwe tint onder je ogen op listige wijze maskeren. Ga hier voor een natuurlijk effect overheen met een vloeibare concealer die net iets lichter is dan je eigen huidskleur; dit heeft een oplichtend en verhelderend effect. Kijk wel uit dat je niet teveel gebruikt, want met een dikke laag make-up die in de lijntjes rond je ogen trekt zal je juist vermoeider lijken (en ouder, yikes). Maak dit af met wat subtiele highlighter in de binnenste ooghoeken om je ogen een frisse, open look te geven.

Het probleem: rode, geïrriteerde ogen

Waren jouw ooglooks ook wel erg smokey de afgelopen weken? Dan zijn je ogen vast toe aan een beetje rust. Make-up helemaal afzweren is misschien niet iets waar je vrolijk van wordt, aangezien je er juist nu met een lik goedgeplaatste mascara een stuk wakkerder uitziet. Als je make-up gebruikt, doe het dan wel goed: kies voor een mascara speciaal voor gevoelige ogen, bijvoorbeeld de La Roche-Posay Respectissime Ultra-Doux Mascara (€20,55). Gebruik liever geen waterproof producten; deze zijn er een stuk moeilijker af te krijgen waardoor je aan het eind van de dag nog harder over je ogen moet wrijven. Niet bepaald fijn voor je geïrriteerde en vermoeide ogen.

 

Categorieën