Iris Poldervaart

Vergeet mascara en eyeliner: wimper tattoos zijn een ding

3 maart 2017

Als je dacht dat getatoeëerde sproetjes heftig waren, dan zal je van de nieuwste semi-permanente make-up trend steil achterover slaan. Hou je vast: wimper tattoos zijn een ding.

Wel vollere wimpers, geen make-up

Het klinkt als iets uit een horrorfilm, een naald zó dicht in de buurt van je ogen laten komen. Toch zijn er talloze mensen die precies dit laten doen. Je moet het maar durven. Maar, eerlijk is eerlijk, ergens klinkt het ook wel verleidelijk. Want: wimper tattoos wekken de illusie van vollere, dikkere en donkerdere wimpers zonder dat je elke dag met make-up in de weer hoeft. En alles wat ervoor zorgt dat we ‘s ochtends 10 minuten later op kunnen staat wekt onze interesse, dat snap je.

De daadwerkelijke tatoeage is een dun zwart lijntje dat precies op de wimperrand gezet wordt. Het effect lijkt eigenlijk dus behoorlijk op dat van de welbekende getatoeëerde eyeliner, maar dan met een wat natuurlijker en subtieler resultaat.

Micro-pigmentatie

Degene verantwoordelijk voor deze wimper tattoo trend is, volgens Marie Claire US, Piret Avaa. Avaa is niet alleen wenkbrauw expert (ze staat ook wel bekend als de Eyebrow Doctor) maar ook make-up artist én cosmetisch tattoo artist. Deze nieuwe behandeling ligt dus helemaal in haar straatje. De truc is volgens Avaa om de tatoeage zo te zetten dat het de wimpers voller doet lijken, zonder dat je daarbij een duidelijk zichtbare zwarte lijn ziet. Hiervoor gebruikt ze niet zomaar een tatoeageapparaat maar de Nouveau Contour, een speciaal digitaal micro-pigmentatie apparaat.

Prijzig grapje

De tattoo kan zowel op de bovenste als op de onderste wimperrand gezet worden, afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. De behandeling, die zo’n 800 dollar kost (voor de bovenste wimperrand, voor de onderste wimperrand betaal je ‘maar’ $400) wordt opgedeeld in twee stappen; in de eerste 4 tot 6 weken na het zetten van de tatoeage is nog één extra touch up nodig. Als die eenmaal achter de rug is, blijft de tattoo zo’n 3 tot 5 jaar mooi. Tsja, het scheelt wél een hoop eyeliner en mascara…

Wij zijn nog steeds wat huiverig bij het idee, maar wimper tattoos schijnen dus wel hartstikke veilig te zijn. Zou jij je eraan wagen?

 

Beeld cover: USA Online Journal

Categorieën