Iris Poldervaart

Beauty interview: Akiko Yokota van V 10 Plus skincare

8 april 2017

Een goede huid is de beste basis voor elke look. Dat weet ook Akiko Yokota, oprichter en CEO van het Japanse huidverzorgingsmerk V 10 Plus. Geïnspireerd op de verzorgingsrituelen van haar moeder en grootmoeder en in samenwerking met scheikundigen ontwikkelde Akiko Yokota een natuurlijke huidverzorgingslijn geschikt voor alle huidtypen. Naast maskers, peelings en reiniging komt V 10 Plus nu met een 10 verschillende serums, een geheel gepersonaliseerd skincare concept. The Chair sprak Akiko Yokota over haar favoriete beautyproducten, het ontstaan van V 10 Plus en de skincare trends van de toekomst.

Hoe is V 10 Plus ontstaan?

“Het begon 12 jaar geleden. Mijn zussen en ik waren al erg geïnteresseerd in huidverzorging maar we konden geen producten vinden die bij ons pasten, aangezien we een gevoelige huid hebben. Een vriend van me is scheikundige, dus ik heb hem gevraagd aan de slag te gaan met verschillende samenstellingen en formules die we zouden kunnen gebruiken. Het is dus eigenlijk allemaal begonnen als zoektocht naar huidverzorging voor onszelf, en pas daarna beseften we dat andere vrouwen er ook baat bij zouden kunnen hebben.”

Wat maakt V 10 Plus zo anders dan andere huidverzorgingsproducten?

“Wat producten van V 10 Plus anders maakt dan producten van andere merken is dat ze geen parabenen en geen chemische geurstoffen bevatten. Daarnaast zijn de producten van V10 heel gebruiksvriendelijk. Vrouwen hebben vaak een bepaalde huidverzorgingsroutine die ze niet willen aanpassen. Wij vragen onze klanten dan ook niet hun hele routine te veranderen. Ze kunnen blijven gebruiken wat ze al gebruiken, en onze serums daar aan toevoegen. Vandaar ook de ‘plus’ in de naam.”

Hoe kunnen mensen de serums het beste gebruiken?

“Ik raad altijd aan om de serums twee keer per dag aan te brengen, ‘s ochtends en ‘s avonds. Je kunt meerdere serums tegelijk gebruiken, afhankelijk van de behoeften van je huid. Er zijn serums voor allerlei verschillende huidproblemen, die je stuk voor stuk kunt combineren. Zo kun je bijvoorbeeld ook in de winter, wanneer je huid vaak wat droger is, het gebruik van de serums iets aanpassen.”

Wat zijn uw persoonlijke favorieten?

“Omdat ik een droge en gevoelige huid heb, gebruik ik zelf graag de serums met hyaluron, ceramide en collageen.”

Welk beautyproduct is een absolute musthave?

“Zonnebescherming met een hoge factor. Ik woon in Singapore, waar het erg warm en zonnig is. Ik ga nooit ergens naartoe zonder zonnebrandcrème.”

Wat is een huidverzorging fout die veel mensen maken?

“Mensen weten vaak niet goed wat de echte staat van hun huid is. Zo denken mensen bijvoorbeeld vaak dat ze een vette huid hebben, terwijl ze eigenlijk een heel ander huidtype hebben. Het gebeurt daardoor vaak dat mensen niet de juiste huidverzorging gebruiken. Daarom gebruiken wij bij V 10 Plus altijd een formulier waarmee je kunt bepalen welk huidtype je echt hebt. Zo weet je precies welke producten voor jou geschikt zijn.”

Wat is de beste tip voor een flawless huid?

“Zorg dat je huid goed schoon is. Je kunt nog zo’n dure crème gebruiken, maar als je huid het niet goed opneemt zal je nooit resultaat zien. Om je huid zo goed mogelijk voor te bereiden op huidverzorgingsproducten kun je het beste een peeling gebruiken, bijvoorbeeld de V 10 Plus Water Based Peeling. Hierna is je huid in staat om andere producten optimaal op te nemen.”

Waarom zijn Aziatische beautyproducten momenteel zo populair?

“In Japan stellen we erg hoge eisen aan onze producten. Er is een strenge kwaliteitscontrole. Daarnaast maken we gebruik van geavanceerde technologieën. Vroeger stond Europa, en vooral Frankrijk, bekend om haar goede huidverzorging. Maar tegenwoordig hebben wij in Azië de technologie om nóg betere producten te kunnen ontwikkelen. Zelfs Franse merken laten hun producten tegenwoordig maken in Japan. Daarnaast wordt er in Azië vaak meer aandacht besteed aan de verpakkingen. Wij vrouwen kijken eerst naar hoe iets eruit ziet, en daarna pas wat het doet. Deze aandacht voor detail komt ook terug in de serums van V 10 Plus. De gekleurde flesjes zijn ontworpen om je gelukkig te maken.”

Welke huidverzorging trends kunnen we in de toekomst verwachten?

“Ik zie steeds meer interesse in natuurlijke producten. We hebben steeds hogere verwachtingen van producten, en we willen onze huidverzorging dan ook steeds meer personaliseren zodat het precies doet wat wij nodig hebben. Dat zullen we nog veel gaan zien in huidverzorging de komende tijd.”

De producten van V 10 Plus zijn verkrijgbaar bij geselecteerde schoonheidssalons, parfumerieën en via www.v10plus.nl.

 

The Chair v10 plus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: V 10 Plus, The Chair

 

Categorieën