Iris Poldervaart

Dubbeldate: de tweekleurige lipstick trend

1 maart 2017

We kunnen er niet omheen dit jaar: de vrolijke tweekleurige lipstick trend.

Trend 1:  contrasterend en strak

We spotten de trend op de catwalk tijdens de lente/zomer 2017 shows. Aanvankelijk was het vooral de contrasterende lipstick bij Cushnie et Ochs die opviel. Bij de modellen werden twee verschillende kleuren lipstick gebruikt: één op de onderlip en één op de bovenlip, zonder dat deze kleuren met elkaar gemengd werden. Het resultaat is vrolijk, speels, en prima draagbaar in het echte leven als je het ons vraagt. Wel goed oppassen dat je niet teveel met je lippen over elkaar wrijft, want dan gaat je zorgvuldig gecreëerde lipdo helaas vrij snel verloren. Mocht je het kunstje nog niet onder de knie hebben, dan is het zeker de moeite waard om nog even te oefenen; ook op de fall/winter 2017 catwalk zagen we de tweekleurige lip langskomen, onder anderen bij Jason Wu in New York.

Trend 2: ombre en gradient

Ook de meer ombre variant bleek een flinke hit. De ‘lichte kleur binnen, donkere kleur buiten’ look blijft populair. Logisch, want deze techniek creëert optisch vollere lippen zonder dat je met een naald aan de slag hoeft. Maar ook de omgekeerde gradient lip, een trend overgewaaid vanuit Azië, is hot. Op de K-Beauty markt vind je al jaren twee-in-één lipsticks om dit effect in één swipe te kunnen bereiken, en ook in de Nederlandse schappen zien we dit soort producten steeds meer, bijvoorbeeld de tweekleurige Yves Saint Laurent Babydoll Kiss & Blush. Zelfs bij drogisterijketens vind je tegenwoordig betaalbare lipproducten waarmee je makkelijk een ombre lip creëert.

Tip: als je voor de ombre look gaat, kies dan voor twee tinten lipstick in dezelfde kleurfamilie en laat deze mooi in elkaar overlopen door ze te blenden met een kwastje, sponsje of gewoon met je vinger.  

 

Categorieën