Emma Wagenaar

Tried & Tested: mascara voor je wenkbrauwen

2 mei 2016

Nieuw op The Chair is onze Tried & Tested rubriek. Hierin legt het The Chair’s editorial en creative team de nieuwste beauty producten langs de meetlat. Dit keer: browscara – oftewel mascara voor je wenkbrauwen.

L’Oréal Brow Artist Plumper in Light/Medium(€ 11,99)

getest door Anna van der Griend – beauty editor

– Wat is het? De Brow Artist Plumper is ‘een combinatie van een mascaraborstel en een gel formule die vezels toevoegt aan de wenkbrauwhaartjes’, die het creëren van volle wenkbrauwen voor iedereen super makkelijk zou moeten maken. Klinkt goed!
– Resultaat? Het borsteltje is een stuk kleiner dan de gemiddelde mascara- of wenkbrauwborstel. Dat is handig, want het zorgt ervoor dat ik precies kan werken en niet en de gel niet op mijn huid terecht komt, wat bij andere wenkbrauwproducten nog wel eens gebeurt. De textuur van de gel is grappig: je ziet de vezeltjes duidelijk zitten, net mini haartjes. Waar andere wenkbrauwgels er vooral voor zorgen dat alle haartjes goed op hun plek blijven zitten, zorgt de Brow Artist Plumper er echt voor dat mijn wenkbrauwen er voller uitzien, en dat zonder dat ik verder ook maar iets hoef bij te tekenen.
– Voordelen? Prima! De Brow Artist Plumper doet wat hij belooft: ik heb voller ogende wenkbrauwen die ook nog eens de hele dag goed in bedwang worden gehouden. Bonus: de kleur van de gel (light/medium) is precies goed, iets waar ik met mijn donkere wenkbrauwen/lichtblond haar combo nog wel eens problemen mee heb. 
– Verbeterpunten? Hoewel hij mijn wenkbrauwen voller laat lijken, zal je voor Cara Delevigne-achtige wenkbrauwen niet genoeg hebben aan alleen dit product. Als je graag échte bold brows wil zal je zelf nog aan de slag moeten gaan met een wenkbrauwpoeder of -potlood en de gel als finishing touch gebruiken.

M.A.C Pro Longwear Waterproof Brow Set in Bold Brunette (€ 16,50)

getest door: Iris Poldervaart – managing editor

– Wat is het? De Brow Set van M.A.C is een wenkbrauwgel met borstelapplicator waarmee je de wenkbrauwen makkelijk in vorm brengt Het product kan alleen gebruikt worden of over een wenkbrauwpotlood. De wenkbrauwgel is beschikbaar in verschillende kleuren en een transparante variant. Ook geschikt voor wimpers.
– Resultaat? Het product ligt fijn in de hand, de borstel is klein dus een goede afmeting voor wat precisie werk. Het resulaat valt me alles behalve tegen: ik had verwacht dat ik het resulaat niet mooi zou vinden omdat ik normaal altijd mijn wenkbrauwen in shape breng met een waterproof cream. Maar zowel de shape en kleur zien er – zelfs zonder gebruik potlood – mooi uit. Al denk ik wel dat je het mooiste resultaat zal behalen als je eerst je wenkbrauwen bijtekent.
– Voordelen? De haartjes zijn gemakkelijk in model brengen en het product breng je super snel aan. De kleuren zijn heel natuurlijk. Je kunt je haartjes ook omhoog borstelen om wat volume te creëren. 
– Verbeterpunten? Als je te hard drukt heb je vegen op je wenkbrauw zitten en je kunt gaatjes in je wenkbrauwen niet bijtekenen met dit product en hebt dus nog een potlood nodig. Dus als je net als ik je wenkbrauw nog in de juiste shape moet laten goeien, klopt de vorm niet helemaal als je alleen de Brow Set gebuikt.

Rimmel London Brow This Way in Blonde (€ 6,95)

getest door: Marijn Hagenaar – intern

– Wat is het? De Brow This Way moet het definieren van de wenkbrauwen vooral makkelijk maken: hij is makkelijk aan te brengen, definieert, vult en fixeert de wenkbrauw in een applicatie en geeft een met een comfortabele, lichte textuur.
– Resultaat? De kleur Blonde past wel bij mijn haarkleur. De verpakking zelf heeft een beetje een huidskleurige tint, maar wanneer je deze op je wenkbrauwen smeert is het niet dezelfde kleur. Van mijzelf heb ik wittige wenkbrauwen en door deze gel worden ze net een tint donkerder waardoor mijn wenkbrauwhaartjes en de vorm meer zichtbaar worden. De gel zelf is niet klonterig wanneer je het niet in overdreven hoeveelheden tegelijk opsmeert. De borstel loopt van dik naar dun en heeft borstelhaartjes die diagonaal staan. De borstel werkte wel gemakkelijk, maar naar mijn idee was het een beetje te dik, zeker wanneer je dunnere wenkbrauwen hebt bijvoorbeeld. Het aanbrengen gaat niet altijd geheel zonder morsen, maar mijn wenkbrauwen worden wel degelijk voller. Ik ben zelf wel aardig tevreden over deze gel en zou hem over het algemeen sneller gaan gebruiken dan een potlood, omdat het een wat natuurlijker effect geeft. 
– Voordelen? De borstel is vrij zacht en je gaat er gemakkelijk mee over je haartjes. Het werkt bijna hetzelfde als een echte mascara. Het tint de wenkbrauwen wel echt een tint donkerder en het ziet er natuurlijk uit. Je hoeft ook geen grote hoeveelheden te gebruiken.
– Verbeterpunten? Deze browscara komt vrij snel op de huid en dit ziet er niet heel mooi uit, plus hij droogt wat langzaam. Daarnaast is het dan lastig om weg te krijgen zonder je wenkbrauwen aan te tasten. De browscara moet eerst goed drogen, anders veeg je het snel uit over je gezicht. Aan de voorkant van de borstel bleef steeds veel gel hangen. 

 

Categorieën