Iris Poldervaart

Tom Pecheux is de nieuwe Global Beauty Director van YSL

26 januari 2017

Vers make-up nieuws: Tom Pecheux is de nieuwe Global Beauty Director van Yves Saint Laurent Beauté. Dat maakt het merk vandaag bekend.

Na een nieuwe muze is het nu dus tijd voor een nieuwe Global Beauty Director. Aan ervaring heeft Tom Pecheux in ieder geval geen gebrek. Met ruim 3 decennia ervaring als make-up artist is hij de perfecte match voor YSL Beauté.

Tom Pecheux: van banketbakker naar make-up artist

In die 30 jaar heeft Tom een indrukwekkend CV opgebouwd: hij was verantwoordelijk voor de make-up van campagnes voor onder andere Gucci, Dolce & Gabbana en Chanel, en werkte samen met grote namen als Karl Lagerfeld, Patrick Demarchelier, Inez Van Lamsweerde en Vinoodh Matadin en Mert Alas. Niet slecht voor iemand die oorspronkelijk geen make-up artist, maar banketbakker wilde worden.

In de studio en in het lab

In zijn rol als Global Beauty Director zal Tom samenwerking met YSL ambassadeurs als Staz Lindes, Anja Rubik, Crista Cober en Edie Campbell. Daarnaast zal hij looks creëren voor de nieuwe campagnes van YSL Beauté. Ook zal Tom in het beauty laboratorium werken met cosmetisch specialisten om samen nieuwe innovatieve beauty producten samen te stellen. Dankzij Tom’s unieke visie en expertise zal hij de YSL klant constant weten te inspireren. Via de social media kanalen van Yves Saint Laurent Beauté zal hij zijn tips, tricks en how to’s op het gebied van make-up met de hele wereld delen.

Anti signature

Een signature look heeft Tom niet. Zelf zegt hij: “ik ben te gepassioneerd over degene met wie ik samenwerk. Ik wil er nooit, maar dan ook nooit, voor zorgen dan een vrouw zich lelijk voelt. Ik houd van de creatieve kant van make-up, wanneer dat gepast is, maar je moet in je achterhoofd houden dat je als make-up artist niet voor jezelf werkt; je werkt altijd voor iemand anders”.

Stephan Bezy, International General Manager van YSL Beauté is blij met de samenwerking: “Ik ben heel blij om Tom te verwelkomen als de nieuwe Global Beauty Director. Wij zijn trots om samen te mogen werken met zo’n talent en creatieve geest”.

Beeld: YSL

 

Categorieën