Iris Poldervaart

Tiny tattoos: de leukste inspiratie voor jouw tatoeage

25 juli 2018

Grote tatoeages en sleeves niet jouw ding? Ook met tiny tattoos maak je een statement. Wij verzamelden de leukste voorbeelden. Ter inspiratie voor je eigen ontwerp!

Tatoeages hebben de afgelopen jaren een flinke imago verandering ondergaan. Tegenwoordig zijn tattoos niet alleen normaal, maar ronduit cool. Uiteraard moet het bij je persoonlijkheid en levensstijl passen, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat de tijd dat je met een tattoo geen baan kon krijgen of gegarandeerd onterfd werd door je ouders echt achter ons ligt.

Iedere tattoo is uniek

Dat betekent natuurlijk niet dat het laten zetten van een tatoeage niet ontzettend spannend is. Zeker wanneer je de tattoo studio voor de eerste keer bezoekt, is het nemen van een tiny tattoo een redelijk veilige optie. Goed nieuws: er is op Pinterest en Instagram meer dan genoeg inspiratie te vinden. Wat zeggen we, er gaan zoveel mooie plaatjes rond op internet dat het bijna onmogelijk is om géén tiny tattoo te willen. Houd wel in je hoofd dat deze beelden slechts dienen als inspiratie. Het één op één kopiëren van een tatoeage is not done. Niet alleen is dat behoorlijk respectloos tegenover de originele artiest, het gebrek aan creatieve vrijheid laat ook zien dat je niet veel vertrouwen hebt in de artiest die jouw tattoo gaat zetten. Daarnaast is het eigenlijk ook niks om met precies dezelfde tatoeage te lopen als iemand die helemaal niet kent, toch? Elke artiest heeft een eigen signatuur, en iedere tatoeage is uniek. Wanneer je wat research doet voordat je een afspraak maakt, bijvoorbeeld via Instagram, weet je zeker dat de stijl van de artiest goed aansluit op de tattoo die jij in je hoofd hebt.

Durf jij het aan? Dan hebben wij de inspiratie voor je.

Tip: laat je door de tattoo artist goed adviseren over de plaatsing van jouw mini tattoo. Op sommige plaatsen, zoals bijvoorbeeld je voeten en je handen, vervagen fijne lijntjes sneller.

Dit zijn de: de coolste tiny tattoos

Beeld: Pinterest

Categorieën