Emma Wagenaar

Time saving beauty gadgets

18 november 2015

Zeker nu het later licht wordt blijven we ‘s ochtends maar al te graag nog even snoozen. Gevolg: met nat haar de deur uit en een make-up die maar half op z’n plaats zit. Met deze tijdbesparende beauty gadgets ren je zelfs tijdens de haastigste ochtenden fabulous de deur uit.

Spray and go
Je kent het wel: je stapt uit de douche en wilt je nog even snel insmeren met bodylotion voordat je je kleding aantrekt. Vervolgens ben je kostbare minuten aan het wachten tot de lotion is ingetrokken of je trekt wel meteen je kleding aan en moet het doen met vettige strepen op je broek en top. Toch hoeft dit niet, mits je de handige spray bodylotions hebt ontdekt. Deze bodylotion in spray-vorm nevelt een flinterdun doch super hydraterend laagje op de huid die je nauwelijks nog hoeft uit te smeren en in luttele seconden intrekt.

Shop tip: Vaseline Spray & Go Body Moisturizer (€ 6,89)

beauty gadgets

Multitaskers
Een standaard basis make-up telt al snel vijf laagjes: serum, dagcreme (met SPF), foundation, concealer, poeder… Hoe fijn als je er minstens drie zou kunnen schrappen terwijl je er nog even flawless uit blijft zien? Halleluja dus voor alle slimme multitaskende make-upproducten die tegenwoordig het beautyschap bestormen. Wat dacht je van een foundation, matterende poeder en huidverzorging in-één? Of een primer die zowel je huid voedt als beschermt én egaliseert?

Shop tip: Bobbi Brown Intensive Skin Serum Foundation SPF40 (€ 55)

beauty gadgets

Mini kits
Mooi gestylede wenkbrauwen zijn key voor een put-together look, ook al draag je verder weinig make-up. Een mini brow kit bevat alles wat je daar voor nodig hebt – zoals wenkbrauw poeder, wax en pincet – handig bij elkaar. Scheelt weer eindeloos zoeken in je toilettas.

Shop tip: Benefit Browzing Eyebrow Powder kit (€ 33)

beauty gadgets

Droogshampoo
Droogshampoo is niet alleen een wonder voor meer volume, hij is ook een echte time-saver. Bedenk je maar even hoe veel tijd het scheelt als je niet elke dag je haar hoeft te wassen – en dus te föhnen en te stylen? Voordeel van het op deze manier uitstellen van je wasbeurt is dat het beter is voor je haar en je haar uiteindelijk ook echt minder snel vet wordt. Spray de droogshampoo bij de aanzet van je haar, masseer je hoofdhuid en borstel goed door (voorkomt de grijze waas). Kies een variant met een heerlijke geur zodat je lokken ook nog eens de hele dag verrukkelijk ruiken. Let op: verslavingsgevaar!

Shop tip: Amika Perk Up Dry Shampoo (€ 22,95)

beauty gadgets

Kleurpotlood
Tegenwoordig komt steeds meer make-up in potlood-vorm. Denk aan lipstick, oogschaduw, contour, blush en lipbalm. En dat is niet voor niets. In deze vorm zijn de creamy texturen niet alleen makkelijker aan te brengen, het gaat ook nog eens super rap. Zo creëer je met één oogschaduwpotlood in een handomdraai een zwoele smokey eye. Zo doe je dat: kleur het gehele bewegende ooglid in met een dun laagje van de oogschaduw en blend mooi uit met je vinger. Trek nu een intenser lijntje langs de onderste en bovenste wimperrand. Langs de bovenste wimperrand laat je deze richting de buitenste ooghoeken wat dikker worden. Wederom even blenden met je vinger, et voilà!

Shop tip: Clinique Chubby Stick Shadow Tint For Eyes (€ 20,95)

 

beauty gadgets

Quick dry
Als er iets is wat je tijdens een haastige ochtend niet moet doen is het wel je nagels lakken. Toch proberen we het keer op keer. Maar, hoe eigenwijs we ook zijn, de nagellak droogt er echt niet sneller op. Alhoewel… speciale nagellak sneldroogdruppels fixen dat probleem!

Shop tip: O.P.I Drip Dry (€ 21,95)

beauty gadgets

Cleansing brush
Reinigen met een speciale cleansing brush tijdrovend? Think again! Het kost je namelijk slechts een minuut en in die minuut reinigt hij grondiger dan welk ander cleansing product ook. En dat niet alleen: hij zorgt ook voor een milde exfoliatie en ontspannen massage in één simpele stap. Daarnaast kun je hem tijdens het douchen gebruiken zodat er nog minder kostbare tijd verloren gaat. De at-home facial voor echte busy girls!

Shop tip: Philosophy Purity Made Simple One-Touch Facialist (€ 111,05, via ICI Paris)

beauty gadgets

Tekst: Emma Wagenaar
Beeld: Pinterest

Categorieën