Iris Poldervaart

Tijdelijke tattoos zijn de nieuwste ‘make-up’ trend

7 juni 2017

In de categorie ‘ken je deze nog?’: tijdelijke tattoos. De plakplaatjes die je als kind bij de speelgoedwinkel kocht zijn terug van weggeweest – maar dan net even anders.

Altijd fijn, beauty trends waar we een tikje nostalgisch van worden. Niet alleen zijn blauwe oogschaduw en metallic lipgloss momenteel helemaal en vogue, ook goeie ouwe plaktattoos mogen weer. En dan niet ‘subtiel’ op je armen, maar hoppa, midden in je gezicht. Als lip art of oogmake-up dus.

Festival favorite

Op Instagram zien we momenteel make-up artists die kleine tattoos op hun lippen en oogleden plakken. En hoewel dat misschien klinkt alsof het niet zou moeten werken (gezichtstatoeages zijn sowieso vrij tricky), is deze uitvoering in de praktijk eigenlijk verrassend mooi. Spotten we hier een nieuwe festivaltrend? Het zou zomaar kunnen.

Lip art

Zeker voor mensen die nog wel eens moeite hebben met het aanbrengen van eyeliner, oogschaduw of lipstick is deze trend een uitkomst. Tijdelijke tattoos plakken kon je als kind tenslotte ook al. Omdat deze tattoos alleen blijven plakken op een droge, olievrije ondergrond kun je op je lippen het beste een liquid lipstick gebruiken die volledig mat opdroogt. Veel make-up artists kiezen er vervolgens voor om een kleurloze lipgloss over de tatoeage aan te brengen. Instagram MUA Noirojos legt uit: “ik heb een gloss aangebracht omdat er een randje glanzende folie om de tattoo heen zit, en de kleuren die ik als basis heb gebruikt zijn mat”. Daarnaast zorgt een high shine gloss voor een professioneler effect, waardoor de tattoos er niet kinderlijk, maar juist sophisticated uitzien.  

In your face

Dit is niet de eerste keer dat tijdelijke tattoos een comeback maken. Denk bijvoorbeeld aan de metallic haar tattoos die afgelopen winter een hit waren dankzij actrice Lucy Hale en haarstylist Kristin Ess. Toch is deze variant anders: realistischer, kleurrijker, en een stuk meer in your face. Letterlijk.

Zelf aan de slag met tijdelijke tattoos in je make-up look? Er zijn verschillende websites die plaktatoeages aanbieden, zelfs uitvoeringen speciaal voor op je lippen. Zo koop je Violent Lips voor nog geen 9 euro een velletje met daarop 100 mini tattoos, van het Snapchat spookje tot een roze donut.

Categorieën