Iris Poldervaart

Tijd voor een beauty clear-up: de leukste make-up opbergers

18 augustus 2015

Niet alleen het voorjaar, maar ook het najaar is een perfect moment om eens een grote schoonmaak te houden, ook in je beauty stash. Of je nou gewoon te weinig ruimte hebt of teveel make-up (hoewel, bestaat er echt zoiets al teveel make-up?), je beautycollectie is een stuk overzichtelijker én aantrekkelijker wanneer al je spullen netjes georganiseerd zijn en alles zijn eigen plekje heeft. Wees eerlijk, ook jouw make-up stash kan waarschijnlijk wel eens een goede clear-up gebruiken. Met deze briljante make-up opberghacks heb je binnen no time weer een collectie waar je trots op kunt zijn.

 

Koffietijd

Blush, concealer, foundation, poeder, highlighter, oogschaduw, lipstick. De soorten make-up die we aanbrengen met kwasten en penselen is eindeloos. Logisch dus, dat je je favoriete tools gewoon voor het grijpen wilt hebben. Zeker als je ‘s ochtend weinig tijd hebt wil je niet onnodig lang hoeven zoeken tot je eindelijk het goede exemplaar te pakken hebt. De oplossing: vul glazen bakjes met koffiebonen zodat je kwasten en borstels altijd rechtop blijven staan. Zo heb je je favorieten altijd bij de hand én zie je meteen wanneer je kwasten toe zijn aan een schoonmaakbeurt (hint: vaker dan je denkt).

The Chair make-up brushes clear-up

 

Stick with it

Heb je weinig plek om bakjes neer te zetten? No worries! Benut je ruimte optimaal door losse oogschaduws, blushes en poeders aan zelfgemaakte magneetborden te bevestigen. Zo doe je dat: neem een lichte metalen plaat, span hier een mooi doek overheen en hang hem op. Lijm kleine magneetjes aan de achterkant van je make-up producten en voilà, je hangt ze op het bord. Check wel even of de magneten echt goed vast zitten zodat je prijzige blush straks niet in 100 kleine stukjes op de grond ligt.

 

Magneetbord make-up The Chair

 

I see you

Een probleem dat ook jou vast wel bekend voorkomt: als je niet ziet wat je hebt, dan gebruik je het niet. Je wilt dus dat al je make-up in één oogopslag te zien is, zonder dat het in de weg ligt. Doorzichtige kastjes zijn je redding! Kies voor een exemplaar met lades, zodat je je make-up meteen op een overzichtelijke manier kunt indelen. Geen chaotische taferelen waarbij je mascara’s tussen je lipsticks liggen!

clear make-up drawers the chair

Op een presenteerblaadje

Wil je het jezelf echt makkelijk maken? Stal dan al je make-up uit om een mooi dienblad. Je stash mag tenslotte best gezien worden! Deze manier van opbergen werkt vooral als je een paar everyday favorieten hebt die je altijd bij de hand wilt hebben. Ga voor een design dat past bij de rest van je inrichting. Zo kun je er bijvoorneeld voor kiezen om een saai wit dienblad zelf op te leuken met een faux marmereffect, door grijze verf te mensen met water en met een veer in dunne lijntjes aan te brengen. Zo creëer je super makkelijk een bijzondere look! 

make-up marble

Wij gaan scheiden

Een overzichtelijke make-up stash is een goed georganiseerde make-up stash. Dat betekent: geen lipproducten die in dezelfde la rond liggen te rollen als je borstels en je huidcrèmes. Geef je oude bestek- of kralenbak een nieuwe leven door in elk vakje een ander beautyproduct te bewaren. Oog bij oog, lip bij lip.

make-up scheiden

 

Hang in there

Ben je dol op glazen mason jars om beautyspullen in te bewaren, maar kun je ze nergens kwijt? Zoek het hogerop! Door glazen potten te bevestigen aan een stuk hout en deze aan je muur of kastdeur te hangen, zullen je spullen nooit meer hoeven vechten om een plekje op je beautytafel. Niet alleen praktisch, maar ook gewoon heel leuk om naar te kijken.

Mason jar storage

Tekst: Anna van der Griend

Beeld: Pinterest, Buzzfeed

 

Categorieën