Emma Wagenaar

The Color loves: Elke Willemen

8 oktober 2015

De Vlaamse Elke Willemen draait als make-up artist al jaren mee aan de absolute top. Sinds vandaag ligt haar boek ‘Make Up. My Story’ in de winkel. “Durf te experimenteren met make-up”, is haar voornaamste boodschap, maar dat niet alleen. “Ik wil mensen ook inspireren en motiveren om milder te zijn voor zichzelf. We leggen vaak veel druk op onszelf, zowel qua uiterlijk als innerlijk. Ik wil mensen leren zichzelf mooi te maken door hun eigen persoonlijkheid te respecteren.”

Als ervaringsdeskundige weet Elke als geen ander wat die druk met je kan doen. Na jaren als Senior Make Up Artist Benelux bij M.A.C Cosmetics en veelgevraagd visagist tijdens de internationale fashion weeks, moest ze vanwege een burn-out echt even een tandje terug doen. Haar boek bevat daarom niet alleen de beste make-up tips en inspirende behind the scènes, maar ook yoga-oefeningen en andere trucs voor een goede werk-privé balans. Wij vroegen haar naar haar geheimen…

De top 5 inner and outer beauty secrets van Elke Willemen:

  • “Blend, blend, blend. Mooie overgangen maken in je make-up zorgt voor een professioneel resultaat.”
  • “Je penselen doen het halve werk voor jou. Investeer in enkele goede kwasten.”
  • “Drink voldoende water, slaap genoeg en doe aan lichaamsbeweging. Dit zal je huid meer doen stralen en heb je minder last van wallen onder de ogen.”
  • “Less is more. Deze klassieke uitspraak blijft zo waardevol als je jezelf opmaakt. Gebruik producten met een hoge pigmentatie en je hebt maar weinig product nodig om een goed resultaat te bekomen. Vooral belangrijk bij foundation en concealer.”
  • “Omring je met leuke positieve mensen en doe leuke dingen die je ontspannen en waar je hart blij van wordt. Wat zijn jouw passies?”

Elke Willemen

‘Make up. My Story’ (€29,99 via Bol.com)

 

Categorieën