Emma Wagenaar

Blush crush: vind jouw perfecte match

22 juli 2015

Of je nu een licht zweempje kleur wilt of opvallende appelwangen; de blushes voor deze zomer komen in uiteenlopende kleuren, formules en texturen. En dat maakt het vinden van jouw perfecte blush er niet makkelijker op. Om je in deze zoektocht te helpen zet The Chair de beste cheek boosters voor je op een rij. 

Beste blush voor: snelle jelles
Lig jij ’s morgens liever nog 10 minuten extra te snoozen, dan is dit quick fix product een absolute must-try. Stift met het handige XL potlood een beetje kleur op je wangen EN lippen en je make-up zit er binnen 5 minuten op. De stick heeft aan één kant een ingebouwd sponsje wat blenden nog makkelijker maakt.

Blush
Smashbox L.A. Lights Blendable Lip & Cheek Color (€ 26, exclusief bij Douglas)

Beste blush voor: een dagje strand
Versterk je beach glow met deze mangokleurige cheek stain. Extra mooi in combinatie met een beetje bronzer. Omdat de kleur echt in de huid trekt hoef je niet bang te zijn dat ‘ie door de hitte wegsmelt. Aanbrengen vergt vanwege de super vloeibare textuur en het snelle intrekken wel een beetje oefening. Verdeel de stain daarom liever met een blush brush in plaats van direct op de huid.

Summer blush
Benefit Cha Cha Tint (€ 33)

Beste blush voor: een zomers feest
Een blush met een subtiele sparkle is perfect voor naar een feestje in de avonduren. Dit 3-in-1 palet bevat een bronzer, highlighter en blush en kun je los gebruiken of met elkaar mengen voor een sprankelende party look. Plaats de highlighter hoog op je jukbenen zodat het licht direct op de glitters valt.

Summer Blush
Urban Decay Naked Flushed (€34, exclusief bij ICI Paris XL)

Beste blush voor: date-night
Of het nu je eerste date is of een zo veel jarig jubileum bij kaarslicht; met deze zijdezachte poeder blush kom je helemaal in de juiste romantische stemming. De rijke pigmenten zorgen voor precies de juiste flush of colour en er zijn ontelbare kleuren om uit te kiezen, ook voor de zeer donkere huid.

Summer Blush
NARS Blush (€ 30, via Sephora)

De beste blush voor: een lange werkdag
Een crèmige textuur is perfect voor een dewy finish die de hele dag houdt en naturel genoeg is voor naar kantoor. Breng deze zachte blush al deppend met je vingers aan zodat de kleur mooi met de huid versmelt. Ga je na kantoor nog naar een borrel? Dan breng je gewoon een extra laagje aan.

Blush
M.A.C Cream Blend Blush (€ 22)

DEZE KLEUR PAST BIJ JOU:

  • Porseleinen huid – Zuurstokroze geeft de bleke huid een sprookjesachtig effect, maar ga niet voor een te felle versie. Gebruik een vloeibare blush zodat de kleur mooi blend met de huid, zonder harde randjes.
  • Gelige huidskleur – De Aziatische huid heeft een gelige ondertoon. Warm roze en plums zijn het meest flatteus. Blijf dus weg van de bruin- en bronstinten, dan houd je het altijd fresh and fabulous.
  • Perzikkleurige huid – Match een perzikkleurig huidje met een perzikroze blush. Ook een zachte koraal staat prachtig. Kortom: alle roze kleuren waar een beetje oranje in zit zijn een goede en veilige keus.
  • Olijfkleurige huid – De olijfkleurige huid kan in de winter snel een beetje grauw lijken. Diep framboosroze en mauve tinten geven een natural stained effect bij de gouden glow van deze huidskleur.
  • Karamel getinte huid – Hoe donkerder de huid, hoe donkerder en feller de blush mag zijn. Ga voor veel pigment, anders lijkt het grauw. Maak een sexy flush met een blush in framboos, cranberry of fuchsia.
  • Donkere huidskleur – Voor de chocolate skin is een diepe berry of brick (steenrood) met een creamy finish de beste keus. Deze huidskleur heeft vaak een warme ondertoon waardoor lichte rozige tinten snel een beetje vaal ogen.

“De beste blushkleur is de kleur die je wangen matcht als je net hebt gesport” – Bobbi Brown

Tekst: Emma Wagenaar

 

Categorieën