Iris Poldervaart

Staz Lindes is de nieuwste ambassadrice van YSL Beauté

5 december 2016

YSL Beauté maakte vandaag haar nieuwste make-upambassadrice bekend, en zoals verwacht is ze jaloersmakend cool – én mooi. Tijd om kennis te maken met Cali girl Staz Lindes.

Muze en muzikant

Na iconische modellen als Kate Moss, Sophie Dahl en Cara Delevingne is het nu de beurt aan Staz Lindes. Hoewel de naam misschien niet direct heel veel belletjes doet rinkelen, is het model zeker geen groentje; ze liep als muze van Hedi Slimane al eerder over de catwalk voor Saint Laurent. Daarnaast is ze de dochter van Dire Straits-gitarist Hal Lindes en timmert ze zelf ook flink aan de weg als muzikant als lid van de riot girl-band The Paranoyds.

Hoewel ze geboren is in Londen en woont in California, belichaamt Staz perfect die nonchalante Parijse rock ‘n’ roll vibe. Wij zijn vooral verliefd op haar edgy kapsel: modelletje net-uit-bed met de perfecte korte pony. Een perfecte match met YSL beauté dus. Dat vind ook Stephan Bezy, International General Manager van het merk: “Als geen ander belichaamt ze het merk: ze is een geweldige artieste die trouw blijft aan zichzelf en ze is een symbool van haar generatie.” Zelf is Staz ook erg te spreken over de samenwerking: “Toen ik op de middelbare school zat, kopieerde ik de stijl van Franse actrices uit de jaren 60 –diezelfde actrices die Yves Saint Laurent kleedde. Ik heb dus altijd een natuurlijke verwantschap met het merk gevoeld. Voor mij is Yves Saint Laurent Beauté jong, cool, hip en luxueus – niets doet me meer plezier dan ambassadrice zijn voor de make-up van dit merk.”

Categorieën