Iris Poldervaart

Sonia Rykiel x Lancôme herfst 2016

10 maart 2016

Belangrijk beauty nieuws! Twee van de grootste Franse namen in fashion en beauty slaan de handen ineen en komen deze herfst samen met een limited edition make-upcollectie. Dit belooft héél veel goeds… Dit is wat moet je weten over Sonia Rykiel x Lancôme.

Wat we van deze samenwerking kunnen verwachten? Heel veel kleur, zoveel is zeker. Sonia Rykiel staat voor vrijheid, optimisme en een nieuwe manier van leven en dat is dan ook waar beide merken elkaar vinden: zowel Rykiel als Lancôme delen een voorliefde voor de vrijgevochten bohemian vrouw. Julie de Libran, artistiek directrice van Sonia Rykiel, legt uit: “Bij Lancôme herken ik die vrije, opgewekte vrouw Rykiel-vrouw die haar eigen keuzes maakt. We houden beide van een soms natuurlijke, soms geraffineerde schoonheid, maar nooit zijn we slaaf van conventies. Onze huizen delen een moderne visie op vrouwelijkheid die, naar ik meen, zeer concreet is voor de vrouw van vandaag”. Ook Françoise Lehmann, algemeen directrice van Lancôme is enthousiast: “Sonia Rykiel is de ultieme incarnatie van de ‘Parisienne’. Een vrouw die haar vrijheid op prijs stelt en opgewekt toont, een vrouw die de opgelegde keuze tussen diepte en lichtheid weigert, een vrouw die zowel verliefd als verleidelijk is”.

Dit is niet de eerste samenwerking voor de twee merken. Lancôme werkte eerder samen met designers als Alber Albaz en Jason Wu en Sonia Rykiel ontwierp in 2010 een collectie voor H&M.

Een kleurrijke, moderne en onconventionele najaarscollectie dus. Wij hopen vooral op veel producten in Sonia Rykiel’s signature kleuren, felroze en vlammend rood. Helaas zullen we nog heel even geduld moeten hebben, want de beperkte Sonia Rykiel X Lancôme lijn zal pas vanaf augustus 2016 te koop zijn bij verschillende Lancôme verkooppunten . Wat de collectie precies inhoudt is nog niet bekend en ook op de eerste beelden moeten we nog even wachten, maar met deze namen kunnen we ervan uitgaan dat dat wel goed zit. We houden je op de hoogte!

The Chair Sonia Rykiel lookbook

Tekst: Anna van der Griend
Beeld: Sonia Rykiel Pre-Fall 2016 lookbook via Vogue Runway

Categorieën