Iris Poldervaart

Smokey lips: deze trend transormeert je lipstick compleet

14 december 2016

Het creëren van de perfecte smokey eyes hebben we inmiddels wel onder de knie, maar hoe zit het eigenlijk met jouw smokey lips?

Lip kits en fillers

Smokey lips? Ja, het bestaat echt, en het is lang niet zo raar als het klinkt. Eigenlijk was het slechts een kwestie van tijd voor de smokey lips trend zijn intrede zou maken. Want niet alleen is 2016 het jaar van de lip (denk bijvoorbeeld aan de immense populariteit van de Kylie Jenner Lip Kits en de recentelijke ophef rondom vloggers en lipfillers), ook de smokey eyes trend is nog steeds alive and kicking. Tel die twee factoren bij elkaar op en je snapt: smokey lips zijn de logische volgende stap.

Day to night

Met de smokey lip techniek transformeer je een schattige of brave roze lip heel snel in een net wat stoerdere of meer mysterieuze versie. Perfect om je look van kantoor appropriate om te toveren naar drinks appropriate dus.

Step by step

De smokey lip is minstens zo sexy als de smokey eye, en net zo gemakkelijk te maken. Het Amerikaanse make-up merk Lipstick Queen lanceerde al twee smokey lip kits, bestaande uit een nude of felroze kleur en een zwarte lipstick, maar met een beetje creativiteit is de smokey lip ook heel goed te creëren met losse producten. Zo doe je dat:

Stap 1: gebruik een lip product (lipstick, lippotlood of liquid lipstick) in een rozige nude tint als basis.

Stap 2: Ga hier vervolgens licht overheen met een zwarte lipstick, bijvoorbeeld de Givenchy Rouge Interdit Vinyl in Noir Revelateur (€33). Het ultieme smokey effect bereik je met een lipstick met transparante dekking. Blijf voor deze look ver weg van de hyper-gepigmenteerde matte versies, want dan beland je al snel in de gothic hoek.

Stap 3: Om wat glans en warmte aan de look te geven, maak je het geheel af met een doorzichtige lipgloss met een subtiele gouden shimmer. You are party ready!

Beeld: Lipstick Queen

Categorieën