Iris Poldervaart

Smokey eyes make-up is terug en sexier dan ooit

16 november 2016

Eerlijk zeggen: vergeet jij je make-up er wel eens af te halen ‘s avonds? Voor iedereen die deze vraag met ‘ja’ beantwoordt: shame on you. Maar er is ook goed nieuws: voortaan mag je die restjes oogmake-up er lekker op laten zitten de volgende dag. Jawel, smokey eyes make-up is terug en sexier dan ooit. Wat wil je ook; een goede smokey eye is de ultieme balans tussen opgemaakt en toch nonchalant.

Wat het net-uit-bed-kapsel is voor je haar, is de smokey eye voor je make-up. Het het mooiste is nog dat deze trend totaal geen precisie vereist. Strakke lijntjes zijn geen pré; sterker nog, hoe slordiger en smudgier, hoe beter. Kijk voor inspiratie vooral eens naar de catwalk looks van grote namen als Versace, Elie Saab, Chloé, Roberto Cavalli, Alberta Ferretti, Alexander McQueen en Moschino.

Pro tip

Wil je toch per se indruk maken met je next level make-up skills – bijvoorbeeld om je familie tijdens de feestdagen te laten zien dat die uit de hand gelopen mode-hobby heus wel ergens goed voor is? Ga dan voor de quilted versie van Chanel. Daar gooi je gegarandeerd hoge ogen mee.

DIY

Benieuwd hoe je zelf de perfecte smokey eyes maakt? In deze step-by-step laat make-up professional Maico je zien hoe je dat doet.

 

Categorieën