Iris Poldervaart

How to: de perfecte smokey eyes

6 april 2016

Learn it from the expert! The Chair’s professional make-up artist Maico Kemper laat je in deze super simpele step-by-step precies zien hoe je zelf coole smokey eyes maakt.

De smokey eye is een klassieker die maar niet uit de mode lijkt te gaan, en dat vinden wij helemaal niet erg. Niet voor niets zijn er talloze make-up paletten gewijd aan het creëren van de perfecte smokey eye. Ook zagen we deze look het afgelopen fashion week seizoen weer volop op de catwalk, waaronder bij het altijd sexy Versace. Omdat we bij The Chair altijd graag een stapje verder gaan, laat Maico je deze week zien hoe je een smokey eye met een drieluik techniek maakt. Taking your smokey eye to the next level!

Stap 1: Breng eerst op je huid een basis aan zoals je dat zelf prettig vindt. Daarna kun je beginnen met waar het allemaal om draait in deze look: de ogen. Breng eerst in de arcadeboog en net daarboven een koraalkleurige oogschaduw aan als basis. Dit zorgt ervoor dat je de andere kleuren straks extra makkelijk kan blenden. De kleur die ik bij Romy heb gebruikt is Freelove uit het Urban Decay Shadow Box Eyeshadow Palette (€41,90).

Stap 2: In het midden van het ooglid, als het ware op het balletje, breng je eerst een lichtgroene oogschaduw aan. Shiseido Shimmering Cream Eye Color in Moss (€30) zorgt voor een mooie mermaid-achtige glans.

Stap 3: Zowel in de buitenste als de binnenste ooghoeken breng je grijsgroene kleur aan. De kleur die je bij Romy ziet is de Clinique Chubby Stick Shaddow Tint for Eyes in Mighty Moss (€20,50). Blend deze met een kwastje of je vinger naar binnen toe met de lichtgroene kleur en naar boven toe met de koraalkleur. Doe dit totdat er geen zichtbare ‘lijnen’ meer zitten tussen de kleuren; alle tinten lopen nu mooi in elkaar over. Een absolute must voor de perfecte smokey eyes.

Stap 4: Zet nu de wimperrand en waterlijn aan met een zwarte geleyeliner. Mijn absolute favoriet hiervoor is de Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner in Black Ink (€24,50).

Stap 5: Op de wimpers zelf breng je een zwarte mascara aan voor meer volume. Hiervoor gebruikte ik de Full Fat Lashes Mascara van Charlotte Tilbury in de tint Glossy Black (€29)

Stap 6: Omdat de ogen alle aandacht moeten krijgen hou je de lippen bij deze look rustig. Ik gebruikte hiervoor de Guerlain Maxi Velvet in Fleur de Givre (€30,50), een frisse, super gepigmenteerde gloss. Deze depte ik met mijn vinger zacht in op de lippen van Romy. 

Stap 7: Tot slot breng je een highlighter aan net boven je jukbeenderen. Ik deed dit met de Bobbi Brown Shimmer Brick in Beige (€48).

Benieuwd hoe je het kapsel van Romy zelf namaakt? Bekijk onze mini braid tutorial!

Beeld: Michelle Duijn
Haar: Jeffrey Janssen @ The Chair
Make-up: Maico Kemper @ The Chair
Model: Romy