Iris Poldervaart

Verrassend: dit is de meest gegoogelde skincare trend

17 maart 2017

Als het op huidverzorging aankomt, kan het nog best lastig te zijn om alle trends bij te houden. Retinol? Hyaluronzuur? Probiotica? Zelfs wij zijn af en toe een beetje kwijt wat we nou precies geacht worden op ons gezicht te smeren (of te eten en te drinken). En toch is de meest gegoogelde skincare trend van het moment eigenlijk verrassend simpel. Iets wat wij (en jij waarschijnlijk ook) al jaren zonder al te veel nadenken zelf doen: masking, oftewel: het gebruiken van verzorgende gezichtsmaskers.

Masker selfie

Uit een rapport dat onlangs opgesteld werd door Google blijkt dat het gebruiken van gezichtsmaskers dé beauty trend van 2017 is. Waar mensen precies op zoeken? Voornamelijk tips rond het gebruik van verschillende soorten maskers en ingrediënten. Wij gaan er vanuit dat ‘hoe neem je de perfecte masker selfie’ ook wel ergens in deze lijst voorkomt.

Multimasking, sheetmasker en peel offs

Zo heel gek zijn deze zoekopdrachten eigenlijk niet, want masking is having a moment. Steeds meer cosmeticamerken, van high end tot drogisterij, lanceren een eigen lijn maskers. Ook multimasking doet het momenteel goed, en daar spelen grote merken slim op in door verschillende maskers uit te brengen die je allemaal tegelijkertijd kunt gebruiken. Daar komt bij dat we steeds meer verschillende soorten maskers zien, veelal afkomstig Azië. Denk bijvoorbeeld aan sheetmasks, lipmaskers en de zwarte peel off maskers tegen mee-eters die momenteel een grote hit zijn op social media. 

Doe het zelf

Ook DIY masking is populair. Veel mensen zien het zelf maken van maskers als een goedkoper alternatief voor de kant-en-klare maskers die beauty merken aanbieden, en zoeken op internet naar het juiste gebruik van natuurlijke skincare ingrediënten als houtskool en kurkuma. Toch zouden wij dit niet per se aanraden. Je mag op deze manier dan wel iets minder betalen voor je gezichtsmaskers, maar bij een huisgemaakt goedje dat bestaat uit Norit en lijm zetten wij toch echt flinke vraagtekens en we zouden het zéker niet zomaar op ons gezicht smeren.

Let’s go green

Een trend waar we wel volop achterstaan is de zoektocht naar groenere, milieuvriendelijke maskers. Zo zijn in Amerika de Google zoekopdrachten naar veganistische huidverzorgingsproducten in het afgelopen jaar met wel 83% gestegen. Kijk, daar kunnen wij in Europa nog wat van leren.

Is masking ook jouw favoriete skincare trend?

Beeld: Travel + Leisure