Iris Poldervaart

Skin care trends: dit gaan we kopen en smeren in 2017

3 februari 2017

Bij een nieuw seizoen horen niet alleen nieuwe haar- en make-up trends; ook als het om huidverzorging gaat worden we steeds weer verrast door nieuwe ontwikkelingen. Benieuwd hoe we het komende seizoen onze huid mooi en gezond gaan houden? Wij verzamelden de skin care trends die we overal gaat zien de komende tijd. Let maar eens op.

Probiotica

We realiseren ons steeds beter dat beauty van binnenuit komt. En nee, dan hebben we het niet over je geweldige karakter. Je kunt smeren wat je wil, maar als er van binnen iets niet goed zit, zal je dat ook zien aan de buitenkant. Minderen met junkfood en voldoende water drinken zijn natuurlijk adviezen die je allang kent (en braaf opvolgt), maar in 2017 zullen we steeds meer letten op probiotica. Pro-wattes? Probiotica zijn micro-organismen zoals bacteriën en gisten waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze goed zijn voor je lichaam. Je kunt probiotica bijvoorbeeld halen uit yoghurt, zuurkool en miso soup, maar ook uit voedingssupplementen. Dat deze bacteriën goed zijn voor je buik en voor je weerstand was al langer bekend, en dat dit ook nog eens veel doet voor de gezondheid van je huid is natuurlijk een heel fijne bijkomstigheid.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur wordt al een tijd gebruikt bij professionele behandelingen en huidverzorgingsproducten in het hogere segment, maar het ziet er naar uit dat we dit jaar ook een hyaluron-invasie kunnen verwachten in de schappen van de drogisterij. En dat vinden we helemaal niet erg, want hyaluronzuur zorgt voor een jonger uitziende, stralende huid. Meer weten? Hier legden we al uit waarom hyaluronzuur zo’n wondermiddel is.

Retinol

Naast hyaluronzuur, zullen we ook steeds meer retinol tegenkomen in de ingrediëntenlijst van onze huidverzorgingsproducten. Retinol, ook wel vitamine A, is al een tijdje bezig om één van de grootste skin care trends van het moment te worden. Retinol verhoogt namelijk de collageenproductie en vertraagt daarmee het huidverouderingsproces. Daarnaast is er ook nog eens aangetoond dat het kan helpen bij acne klachten. Goed om te weten: omdat retinol behoorlijk pittig spul is, wordt het in skin care producten altijd enorm verdund. Als er ‘1% retinol’ op het flesje staat, betekent dat dus niet dat je afgezet wordt.

Thuis-treatments

Een paar jaar geleden werden de eerste elektrische gezichtsreinigingsborstels gelanceerd; een instant hit onder beauty liefhebbers. Inmiddels is de technologie stukken verder, en daarmee ook de tools die we gebruiken om onze huid te verzorgen. Dit jaar verwachten we steeds meer apparaten te zien die werken op basis van licht- laser- en zelfs echografie technologie, die je heel makkelijk thuis kunt gebruiken. Hoewel we er niet vanuit gaan dat deze producten goedkoop zullen zijn, scheelt het je wel weer een extra tripje naar de schoonheidsspecialist. Het kan natuurlijk betaalbaarder: ook de dermaroller zal dit jaar in steeds meer badkamerkastjes te vinden zijn. 

Naar welke skin care trends kijk jij uit?

Beeld: CIIN