Georgien Modijefsky

Roze oogschaduw: de kleur die iedereen gaat dragen

22 februari 2017

Roze oogschaduw. Wat vinden we ervan? Is dat niet iets voor de girly girl? Voor Barbie. Of voor een feestje met een jaren tachtig thema. Of voor wanneer je er uit wil zien alsof je een nare ooginfectie hebt opgelopen. Tsja, (het gebruik van) roze oogschaduw heeft de laatste jaren misschien niet een hele prachtige reputatie gekregen en in de ogen van velen (onbedoelde woordspeling) is dit niet een kleur waar ze snel naar zouden grijpen. Maar dat alles staat op het punt te veranderen.

We zagen ze bij de SAG Awards. En toen opnieuw bij de Grammy Awards. Van bijna elke red carpet lijken er roze kijkers in de camera’s te staren en we moeten zeggen… dat ziet er helemaal niet slecht uit. Juist heel goed zelfs.

Het is een cirkel waar we waarschijnlijk nooit uit zullen breken: in een bepaald decennium vinden we iets helemaal geweldig, daarna wil je er een tijd lang niet dood mee gevonden worden en uiteindelijk, misschien 20, 30 of 40 jaar later, loopt iedereen er weer mee. Al dan niet een wat aangepaste versie. We zagen het met crop tops, wijde broekspijpen en metallic lippenstift. Nu is het tijd voor de comeback van roze oogschaduw.
Er zijn een aantal verschillende manieren om deze trend te dragen (waaronder de “nare ooginfectie” manier, die zullen we wegens een gebrek aan belangstelling maar achterwege laten). Een opvallend geliefde manier is met rode lippenstift. Want hoewel je zou verwachten dat dit gigantisch bij elkaar vloekt, blijkt het een zeer complementaire look. En er zijn wel meer manieren waarop deze oogschaduw onze verwachtingen overtreft. Vergeet de Barbie-look (of juist niet, als dat je ding is) – roze blijkt super veelzijdig en er is voor elke persoonlijke stijl wel een manier om het te dragen.

Deze vrolijke kleur gaat ons zó door het einde van de winter de lente in helpen. Ga jij deze trendkleur proberen?