Iris Poldervaart

Renée Vervoorn

23 december 2014

In de rubriek ‘O MY HAIR’ fotograferen wij bekende gezichten tijdens hun ‘haarmoment’. Bijvoorbeeld op de plek waar zij hun werk uitoefenen, als zij zich klaarmaken voor de dag, tijdens de voorbereiding van een event of bij hun favoriete kapper.

Deze keer healthy, sporty and fashionable lifestyle in the spotlights & (Social) PR & Communication specialist, tevens über beauty Renée Vervoorn! Wij volgden Renée tijdens haar beauty ritueel in voorbereiding op de Grazia Style Awards in het très chic design Sir Albert hotel! Sir Alberts boutique hotel in Amsterdam was ooit een diamantslijperij. Dit unieke erfgoed is omarmd door Sir Albert en dat is terug te zien in de prachtige kamers met hoge plafonds en ramen. Alle kamers zijn geïnspireerd op designstromingen uit het verleden, aangevuld met luxe. Een perfecte locatie dus voor The-Chair en Renée om haar te volgen tijdens een beauty ritueel!

Daarbij wilden wij natuurlijk alles van haar weten; haar beauty tips, waar zij inspiratie vandaan haalt voor kapels en ook deelt ze haar beauty geheim. Want eerlijk is eerlijk zo’n beauty look als Renée, dat willen wij ook!

Renéé Vervoorn

Renée Vervoorn

Q. Wat is jouw ochtendritueel bij het verzorgen van je haar?

Ik slaap meestal met een knot, waardoor mijn haar er met name ’s ochtends heel ‘lekker’ uitziet. Dus een grove borstel er doorheen, wat haarpoeder bij de wortels voor wat stugheid en het zit goed.

Q. Wat zijn je favoriete haarproducten?

Purology shampoo en spray voor het ruwe effect. Geweldig!

Q. Wat zijn je favoriete beauty producten?

Washgel van Effaclar, Nightcreme van Restylane, dagcrème van Zen Obagi skin health day crème.

Q. Welke make-up producten gebruik je het liefste?

MAC is mijn all time favorite. Ik gebruik concealer voor onder mijn ogen, mascara, wenkbrauw poeder en altijd een bronzing powder voor een natural glow & kleurtje.

Q.Heb je een make-up secret? Zo ja, vertel het ons…

Regelmatig je wenkbrauwen laten epileren door een expert, zoals Roya Zare en/of Mrs Highbrow in Amsterdam. Een zogenaamde wenkbrauwlift doet wonderen. Mrs Highbrow heeft een wenkbrauw wax, die je met een kwastje aanbrengt. I loooove it!

Q. Waar haal jij jouw haar & beauty inspiratie vandaan?

Pinterest, magazines, andere inspirerende vrouwen en ik kijk naar wat goed staat en goed voelt bij/voor mij. Wat dat betreft volg ik nauwelijks trends, maar blijf ik dicht bij mezelf. Niets zo vervelend als je niet lekker in je eigen lijf, haar en make-up voelen.

Q. Wie is jouw voorbeeld wat betreft haar?

Ik houd erg van nonchalant haar. Kapsels die stijf zitten van de lak vind ik vre-se-lijk. Ik heb geen specifiek persoon in gedachten als inspiratiebron, maar surf wel op pinterest voor mooie plaatjes. Meestal eindig ik dan bij/op beach-wavy haar in een losse knot, hoge staart of nonchalant los..

Q. Hoe vaak, per jaar, ga je naar de kapper?

Vier keer ofzo voor kleur bijhouden, knippen enz., maar regelmatig voor een goede föhnsessie.

Q. Welke behandeling neem je bij de kapper?

Een color refresher (een mooie toner)

Q. Wat is jou beste haar-moment ever?

Op vakantie in warme landen met tropische temperaturen doet mijn haar het heel goed. Zonder dat ik er iets voor hoef te doen. Heerlijk. Er komt dan een natural wave in, dat ik slechts een beetje los hoef te kneden. Heel vaak zit het ook ‘uit zichzelf’ goed op Ibiza. Misschien komt het omdat ik me daar sowieso erg fijn voel ;)…

Q. Wat zou je nooit met je haar doen?

In paars of rood tinten verven. Doet mij geen goed. Of in een kort of asymmetrisch kapsel knippen waarbij ik haarlak nodig heb op dagelijkse basis. That’s not me at all.

Q. Wat zou je ooit nog willen proberen met je haar?

Kort a la mijn great looking vriendin Anouk Smulders. Staat haar echt geweldig. Maar voor nu wapper ik nog even met mijn lange lokken hihihi.

Q. Wat is jouw favoriete ‘holiday (feest)’ look

Messy bun, great outfit, killer heels en champagne in de hand en mijn loved ones in de nabijheid.

Q. Welke haar tip wil je meegeven aan de lezer?

Kijk naar wat bij JOU past en staat. Volg niet klakkeloos de trends. Als je haar goed zit kan dat een enorme confidence booster zijn!

Renée Vervoorn

Beeld: Marjolein Scheer

Locatie: Met dank aan het Sir Albert Hotel.

Kleding: Personal items Renée + Pretty Wild Lingerie

Op de hoogte blijven van Renée’s avonturen? Volg haar op Instagram

Categorieën