Iris Poldervaart

How to wear: oranje lipstick

24 maart 2016

Learn it from the expert! The Chair’s professional make-up artist Maico Kemper laat je in deze super simpele step-by-step precies zien hoe je oranje lipstick draagt.

Het is een trend die elk voorjaar weer terug lijkt te komen: oranje lipstick. Prachtig hoor, maar hoe draag je zo’n felle kleur nou eigenlijk? Gelukkig weet Maico als make-up professional alle do’s en don’ts als het aankomt op oranje lippen én welke producten je het beste kunt gebruiken voor deze opvallende lente-look.

Stap 1: Nadat je een basis op je huid hebt aangebracht, is het tijd voor de ogen. Zet je arcadeboog aan met een warme donkerbruine kleur en breng deze iets zwaarder aan tegen de neusbrug. Ik gebruikte hiervoor een MAC eye shadow in de kleur Espresso (€17,50).

Stap 2: Breng net boven de arcadeboog een koraal-kleurige oogschaduw aan om de hele ooglook op te warmen. Ik deed dit met een MAC eye shadow in Free to Be (€17,50). Zorg ervoor dat je deze oogschaduw net boven de donkerbruine schaduw aanbrengt en laat deze kleuren mooi in elkaar overlopen door de oogschaduw zacht aan te brengen met een blending brush.

Stap 3: Om de ogen er echt uit te laten springen gebruik je een gouden highlighter op het bewegend ooglid en in de binnenste ooghoeken. De Bobbi Brown Shimmer Brick in Bronze (€48) is hier perfect voor.

Stap 4: Zet je wimpers aan met mascara en focus je hierbij vooral op de aanzet van je wimpers; deze mag flink donker zijn, terwijl de punten van je wimpers er nog steeds natuurlijk uit zien. De nieuwe Eye Opening Mascara van Bobbi Brown (€28,50) is enorm gepigmenteerd en geeft je wimpers een goede lift.

Stap 5: Omlijn je lippen met een lippotlood en kleur vervolgens met ditzelfde potlood je lippen helemaal in. Dit creëert een intens effect en zorgt ervoor dat je de lipstick extra strak kunt aanbrengen. Ik koos voor een Ben Nye lip pencil in de kleur Cherry Pop (€8,90)

Stap 6: Tot slot breng je over de lipliner een oranje lipstick aan. Morange van MAC (€19,50) is de perfecte oranje tint die, in combinatie met de lipliner, zorgt voor een geweldige pop of color.

Beeld: Michelle Duijn
Haar: Floor Mulder @ The Color
Make-up: Maico Kemper
Model: Sophia