Iris Poldervaart

Oh my glitter: de beste looks met glitteroogschaduw

7 december 2016

Als we ergens geen genoeg van kunnen krijgen dit jaar, is het glitter. In ons haar, onze kleding, én op ons gezicht. Want niet alleen glitterlippen zijn hot deze winter, ook onze ogen doen mee.

Glitter explosie

Daar mogen we onder anderen Burberry, Tommy Hilfiger en Giambattista Valli voor bedanken. Want laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig trends waar we zo vrolijk van worden als deze. Mocht je het toch een tikje ongemakkelijk vinden om met full glitter lids naar je werk te gaan, dan zijn de feestdagen natuurlijk de ideale gelegenheid om hiermee te experimenteren. De meest ‘traditionele’ glitterlooks (heus geen oxymoron) zagen we bij Leitmotiv en John Richmond, waar de glitterexplosie vooral plaatsvond op de oogleden van de modellen. Wil je voor een meer out of the box glitterlookje gaan, kijk dan vooral eens naar Giambattista Valli. Daar werd met een glitterliner geen randje op de oogleden, maar vlak onder de wenkbrauwen gezet. Een soort futuristische highlighter, maar dan anders. Als je echt een statement wil maken ga je voor glitz à la Burberry: lekker messy en verspreid rond de ogen. Net alsof je flink in je ogen gewreven hebt met glitter aan je handen. 

Dubble don’t

Misschien ten overvloede, maar toch een kleine tip: wanneer je speelt met glitter make-up op en rond je ogen, kun je de rest van je make-up het best wat neutraler en rustiger te houden. Dubbel glitter is namelijk net zoiets als dubbel denim: het klinkt hartstikke leuk op papier, maar in de praktijk komen maar héél weinig mensen er echt mee weg.

 

Categorieën