Iris Poldervaart

NYX Cosmetics komt naar Amsterdam

19 oktober 2016

Het is het evenement waar beautyjunkies al maanden, nee, járen naar uitkijken: de opening van de allereerste NYX Cosmetics store in de Kalverstraat in Amsterdam.

Want hoewel de make-upproducten van NYX (uitgesproken als ‘niks’ by the way, niet N.Y.X.)  in Nederland al langer verkrijgbaar waren bij een aantal filialen van Douglas, kunnen fans van het merk hun hart vanaf 10 november pas écht ophalen in de eerste eigen NYX winkel. En fans, die zijn er een hoop. NYX Cosmetics heeft over de jaren heen een flinke cult following opgebouwd, van beginnende make-upliefhebbers tot make-up artists. 

NYX Cosmetics <3 Social Media

Hoewel NYX hier in Nederland nog redelijk nieuw is, bestaat het merk al 17 jaar. NYX werd in 1999 in Los Angeles opgericht door Toni Ko als betaalbaar make-upmerk voor professionals. Ko vond dat er een te groot gat zat tussen dure high-end producten en goedkope drogisterijmerken. Met NYX wilde ze dat gat vullen: mooie, kwalitatief goede producten maar dan wél schappelijk geprijsd. Tegenwoordig staat NYX vooral bekend als een merk dat beautybloggers en YouTube’ers graag betrekt bij het creëren en lanceren van nieuwe producten, kleuren en formules. Op deze manier weet Joyce Kim, global director of product development, precies wat klanten terug willen zien in de producten. Daarnaast beseft het merk maar al te goed hoeveel ze aan de online beauty community te danken hebben; het waren de beautybloggers en -vloggers die met hun reviews, tutorials en hauls NYX onder de aandacht gebracht hebben bij het grote publiek. Op de social media kanalen van het merk worden dan ook regelmatig make-up looks van beautybloggers geplaatst.

NYX Cosmetics Beauty Bar

Die liefde voor YouTube-sterren zien we straks ook terug in de nieuwe NYX store in de Kalverstraat; in de winkel zit een interactieve NYX Beauty Bar waar je tutorials van internationale topvloggers kunt bekijken en hun make-uptechnieken direct zelf kunt toepassen. Ook kan je in de winkel je eigen oogschaduwpalette samenstellen aan een heuse Shadow Bar en kun je natuurlijk altijd terecht bij één van de NYX make-up artists voor persoonlijk beautyadvies.

Op 10 november opent de nieuwe NYX Cosmetics store aan de Kalverstraat haar deuren en op 11 november komen YouTube’ers Manon Tilstra, Jessie Maya en instagram-ster @iluvsaharii langs voor een meet & greet. Be there!

The Chair NYX cosmetics cover

Beeld: @nyxcosmeticsnl

Categorieën