Iris Poldervaart

Multimasking is de nieuwste trend voor een perfecte huid

30 augustus 2016

Wat is beter dan één gezichtsmasker? Juist, meerdere gezichtsmaskers. Althans, dat is het idee achter multimasking, de beautytrend die instagram heeft overgenomen.

En dat idee – het aanbrengen van verschillende soorten maskers op verschillende delen van je gezicht – is helemaal niet zo gek: de meeste mensen hebben namelijk een gecombineerde huid. En dat betekent dat je huid aan één soort verzorging niet genoeg heeft. Zo vraagt je t-zone (dat wil zeggen: je kin, neus en voorhoofd) om een heel andere behandeling dan je wangen of de huid rond je ogen. Het is dus eigenlijk heel zonde om een product dat zich richt op één specifieke issue – zeg, een droge of juist vette huid – op je hele gezicht te gebruiken, terwijl een deel van je gezicht helemaal niks met dat type masker kan.

Hoe moet het dan wel? Ieder gezicht is anders, maar over het algemeen heeft je t-zone baat bij een diepe reiniging die de poriën goed leeghaalt. Yep, smakelijk is anders, maar het moet gebeuren. Dat doe je met een masker dat houtskool, klei of salicylzuur bevat. De huid rond je ogen is helaas de plek waar fijne lijntjes het snelst tevoorschijn komen. Retinol verhelpt deze lijntjes en verstevigt de dunne huid. Daarnaast is het verstandig om nooit zomaar een gezichtsmasker dicht bij je ogen aan te brengen, aangezien de huid daar veel gevoeliger is dan in de rest van je gezicht. Een speciaal oogmasker is meestal een safe bet. Ook je wangen hebben hun eigen verzorgingsritueel nodig: hydratatie en een goede dosis vitamine C zijn key.

Ook beginnen met multimasken? Hou dan deze punten in gedachten:

  • Kies altijd voor masker met een crème- of gel-structuur. Zelf aan de slag gaan met een schaar en een sheet mask is géén aanrader. Of ga voor de kant-en-klare optie: STARSKIN heeft mini sheet masks speciaal voor je ogen en je lippen.
  • Multimasking heeft naast een stralende huid helaas ook meerdere open verpakkingen als gevolg, en maskers zijn net als de rest van je huidverzorgingsproducten niet onbeperkt houdbaar. Het kan dus dat er dankzij deze nieuwe beauty-hobby meer producten in de prullenbak verdwijnen (en dat doet pijn in je hart én je portemonnee). Hou je maskers langer goed door ze koel en droog te bewaren en alleen te gebruiken met schone handen. Tip: maskers in tubes en pompflacons gaan al een stuk langer mee dan de varianten in potjes.

 

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën