Emma Wagenaar

Moonlight make-up look

16 september 2015

Learn it from the expert! The Chair Professional make-up Maico Kemper geeft je een step-by-step masterclass voor deze sprookjesachtige Moonlight make-up look.

Inktblauwe oogschaduw is een grote trend in make-upland. Chanel wijdde er zelfs een hele collectie aan, genaamd Blue Rythm. Door blauwe oogschaduw met fris champagne geel te combineren creëer je een mysterieuze oogmake-up die doet denken aan de heldere maan tegen de donkere hemel. Betoverend niet?!

Make-up Masterclass Maico Kemper                 Make-up Masterclass

How to:

Skin
“Reinig de huid eerst grondig met een beetje cleansing water op een wattenschijfje. Breng een moisturizer en een primer aan zodat je foundation beter blijft zitten en niet in de poriën trekt. We willen dit keer een matte basis, dus werk – tenzij de huid heel droog is – met olievrije producten. De Marc Jacobs Re(marc)able Full Cover Foundation Concentrate (€ 44,50, via Sephora.fr) is een echte aanrader. Blend deze mooi uit met een Beautyblender spons. Een concealer wordt gebruikt als je last hebt van donkere kringen onder je ogen. Gebruik een warme kleur met een gele ondertoon om dit te neutraliseren. Bijvoorbeeld de Fix It 2-in-1 Prime & Conceal van Dior (€ 36). Deze heeft een ingebouwde primer. Fixeer alles met transparante poeder.”

Make-up Masterclass  Make-up Masterclass

Eyes
“De ogen zijn de sterren van deze look. Om het speciale ‘moonlight’-effect te creëren  wordt de oogmake-up aangebracht in een zogenaamde drieluik, waarbij het ooglid in drie vakken wordt verdeeld. Breng als eerste een creamy eyeshadow in een gouden kleur, zoals de Shimmering Cream in Techno Gold van Shiseido (€ 29,95), aan in het midden van het ooglid. Blend de randjes hiervan goed uit. Gebruik aan de binnenkant en buitenkant van het ooglid – helemaal tot aan de arcadeboog en de neusbrug – de inktblauwe oogschaduw uit het Les 4 Ombres Eyeshadow Tisse Jazz palet van de Collection Blue Rythm de Chanel (€ 50). Breng ook onder het oog deze donkerblauwe oogschaduw aan. Gebruik onderin de binnenste hoek van het oog de licht gouden oogschaduw uit hetzelfde palet. Om je oogopslag wat intenser te maken zet je met een zwarte gel eyeliner een lijntje dicht op de wimperrand en in de waterlijn onder het oog. Finish met een separerende mascara en houd de wenkbrauwen zacht en rustig door ze met een wenkbrauwpoeder licht in te kleuren.”

make-up masterclassMake-up Masterclass

Cheeks & lips
“Voor de blush en lipstick gebruik je een warme nude kleur. Om alles heel mooi in dezelfde tonen te houden kun je de lipstick gerust ook als blush/contour gebruiken, maar zorg dan wel voor eentje met een zachte creamy textuur a la Burberry Beauty’s Burberry Kisses Lipstick in Nude No.21 (€ 29). Zet een paar stippen onder het jukbeen om het gezicht te shapen en blend dan met je vingers – met een kloppende beweging – de kleur mooi in de huid.”

Make-up Masterclass

Beeld: Marjolein Scheer
Haar: Jeffrey Janssen
Make-up: Maico Kemper