Iris Poldervaart

Be bold: de mooiste lipkleuren voor deze zomer

31 mei 2017

Gezien op de catwalk, op Instagram, op straat, en… op jouw lippen: de mooiste lipkleuren voor deze zomer.

Be bold

Een goede nude lipstick is het make-up equivalent van een simpele spijkerbroek, een streepjesshirt en een leren jasje: altijd succesvolle go to items voor wanneer je echt even niet meer weet wat je uit je kast moet trekken. Absoluut niets mis mee. Maar op de dagen dat je wat meer zin en tijd hebt om over je look na te denken, zijn er wel wat spannender kleuren te bedenken. En spannende kleuren lipstick, die zien we volop deze zomer.

Catwalk colors

Het begon afgelopen september al op de catwalk tijdens de lente/zomer shows van dit jaar. Van kersenrood bij Creatures of Comfort en Simone Rocha tot oranje bij Mary Katrantzou en Versace tot magenta bij Dolce & Gabbana en Marco de Vincenzo. Deze tinten zijn misschien niet zo veilig als de standaard my lips but better kleuren, maar wél een stuk vrolijker. En dat vinden niet alleen wij; de bold lip trend werd razendsnel overgenomen op social media.

Metallic madness

De grootste kanshebber van lipsticktrend van het jaar lijkt toch wel de metallic finish te zijn. Na jarenlang met een slechte reputatie te hebben gekampt zijn metallic make-up producten sinds vorig jaar bezig aan een opmars. Een volledige comeback bleef nog even uit, maar daar lijkt nu toch echt verandering in te komen. Metallic lipsticks zijn momenteel niet alleen te vinden in de collecties van high end make-up merken, maar ook in de bankrekening-vriendelijke schappen van de drogisterij. Kortom, metallic lipstick ‘mag’ niet alleen; het is zo ongeveer een must voor iedere beauty liefhebber die niet bang is om een keer iets anders te proberen.

Benieuwd naar onze aanraders voor deze zomer? Wij verzamelden onze favoriete nieuwe lipproducten. Weet je meteen wat je in huis moet halen.

 

Beeld cover: Estée Lauder

 

Dit artikel bevat producten die wij hebben ontvangen van een merk of bedrijf.

Categorieën