Iris Poldervaart

Milaan Fashion Week: De klassieke schoonheid en de cool girl

3 oktober 2015

Hoewel er tijdens de grote fashion weeks natuurlijk meer dan genoeg overeenkomsten in kleding, haar en make-up te spotten zijn, worden er ook altijd looks getoond die mijlenver uit elkaar lijken te liggen. Dit is niet meer dan logisch, alle designers hebben tenslotte een eigen stem en stijl en elk seizoen kent meerdere haar- en beautytrends. Ook tijdens Milaan Fashion Week S/S 2016 was dit het geval. Wij lichten twee opvallende, verschillende beautylooks van de Milaan Fashion Week catwalk uit.

De klassieke schoonheid van Dolce & Gabbana

Dat de inspiratie moodborden van Domenico Dolce en Stefano Gabbana vooral bestonden uit vintage advertenties en beelden van Italiaanse filmsterren was duidelijk terug te zien in de haar- en make-uplooks van de Dolce & Gabbana Spring/Summer 2016 catwalk show. De modellen werden stuk voor stuk omgetoverd tot klassieke Italiaanse schoonheden, met een look die er, ondanks de felrode en roze lippen en strakke eyeliner boven de ogen, compleet natuurlijk uit zag. De look werd afgemaakt met volle knotten en verschillende soorten haaraccessoires: in het haar van de modellen zagen we vrolijk gekleurde sjaaltjes, haarbanden met fruit en felle, gebloemde spelden.

De moderne cool girl van Missoni

De felle oogmake-up trend zet nog even door. We zagen deze look al veelvuldig langskomen op de catwalk in Londen en ook in Milaan zijn ze om: gekleurde oogmake-up is hot. Tijdens de show van Missoni liepen de modellen over de catwalk met schilderachtige oogschaduw in verschillende felle kleuren waaronder turquoise, kobalt, geel en natuurlijk één van de hotste kleuren van het komende voorjaar: cyaan. De rest van de look werd rustig en natuurlijk gehouden. Op de gezichten van de modellen was verder geen spoor van make-up te ontdekken en het haar werd naar achteren gehouden met een brede haarband.

Klassiek of cool, komende lente kan het allemaal. Voor welke beautylook kies jij?

Tekst: Anna van der Griend