Iris Poldervaart

Metallic sproeten tillen je festival look naar een hoger niveau

28 juni 2017

Het festivalseizoen is in volle gang, iets wat we duidelijk terug zien in de beauty trends die momenteel rond gaan op social media. Wat deze trends vaak kenmerkt is dat het looks zijn die je misschien niet snel naar kantoor, een eerste date of een bezoek aan je conservatieve opa en oma zou dragen, maar die je festival look wél naar een hoger niveau tillen. Zo ook de nieuwste trend die viral gaat: metallic sproeten.

Faux freckles: van potlood tot permanent

Dit is niet de eerste keer dat we faux freckles zien; sproeten faken met make-up is inmiddels al een paar jaar hartstikke normaal. Tegenwoordig kan iedereen die niet gezegend is met natuurlijke sproeten gewoon zelf aan de slag met zogenaamde freckle pencils (potloden die speciaal bedoeld zijn om sproetjes mee te tekenen) en zelfs het laten zetten van semi-permanente sproeten-tattoos behoort tot de mogelijkheden. Maar deze metallic sproeten zijn net even anders; opvallender, feestelijker en geen moment te verwarren met the real deal.

Knippen en plakken: kant-en-klare tattoos

Op Instagram zien we vooral de versie met tijdelijke tatoeages van Mr Kate BeautyMarks langskomen. Deze stickers, die in verschillende kleuren en designs verkrijgbaar zijn, kun je heel makkelijk zelf op maat knippen en aanbrengen. Wanneer je je gezicht niet wast (iets wat we niet per se aanmoedigen, maar wat natuurlijk niet geheel ondenkbaar is op een festival) blijven de tattoos zo’n twee à 3 vier dagen zitten. Mocht je er al eerder klaar mee zijn, dan kun je ze ook prima verwijderen met een reiniging op oliebasis. Maar ook met ‘gewone’ make-up is het klusje prima te klaren. Het enige wat je nodig hebt is een metallic eyeliner, een redelijk vaste hand en beetje creativiteit.

 

Categorieën