Iris Poldervaart

Trend preview: metallic lipsticks en glitterlips

24 augustus 2016

Langzaamaan wordt het tijd om de make-up trends van de afgelopen zomer achter ons te laten en te kijken naar wat de herfst en winter ons te bieden hebben. En dat is, naast de onvermijdelijke verregende kapsels en bevroren neuzen, best veelbelovend. Inmiddels zien we steeds meer najaarscollecties in de winkels belanden en we like what we see. Een nieuw seizoen betekent tenslotte nieuwe kleuren, producten en – heel relevant dit najaar – nieuwe finishes. Want hoewel we nog niet helemaal klaar zijn om afscheid te nemen van onze matte lippen, beginnen glitterlips en metallic lipsticks er toch ook wel verrassend mooi uit te zien.

Dat is het grappige aan mode; dingen waarvan je lange tijd geroepen hebt dat ze nóóit meer in je kast terecht zullen komen hebben opeens toch weer een soort aantrekkingskracht die je niet kunt weerstaan. Zo ook metallic make-up. Jarenlang keken we met schaamte terug naar de glim-en-glans-looks die we in de jaren 90 oh-zo-cool vonden. Maar zoals dat gaat met trends komt alles uiteindelijk terug. Logisch gevolg: cosmeticamerken zetten weer in op glitters en metallics.

Zo lanceerde H&M onlangs de Limited Edition Precious Glow collectie met daarin een aantal metallic lipsticks, maar ook populaire high-end merken schuwen niet weg van de metallics en glitter trend. Too Faced introduceerde een lijn Melted Metal lipglosses, de Star Trek collectie van M.A.C was één en al glitter, shimmer en parelmoerglans en de nieuwe Vice lipstick-lijn van Urban Decay bevat een hele serie Metallized lipsticks: kleuren met een intens glanzende finish. Ook ‘kleinere’ merken zoals Kylie Jenner Cosmetics en Jeffree Star Cosmetics hebben liquid lipsticks met een shimmery of metallic finish in de collectie zitten.

Koningin van de glitterlips is toch wel Pat McGrath. De make-up artist lanceert eind deze maand de Lust 004 lip kits: sets bestaande uit twee lipsticks, matchende glitters, en een lipgloss. Kortom, alles om je eigen over de top glitter-festijn samen te stellen. Misschien niet een look die je naar kantoor draagt, maar des te leuker om eens mee te experimenteren voor een feestje.

Het moge duidelijk zijn: the future is metallic

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën