Georgien Modijefsky

Memory Makeover Mirror: de spiegel die make-up les geeft

7 december 2016

De reden dat YouTube zo populair is onder ons beauty liefhebbers, is dat het platform niet alleen boordevol haar- en make-up inspiratie zit, maar dat er ook meer dan genoeg ervaren make-up artists zijn om deze looks uit te leggen. Alleen treedt er soms ook wat we het “IKEA-effect” noemen op: het lijkt allemaal zo simpel, maar als je het dan zelf wil doen… Zou de Memory Makeover Mirror de oplossing zijn?

Het merk Le Métier de Beauté en warenhuis Neiman Marcus zijn een samenwerking aangegaan met het bedrijf MemoMi dat “Memory Mirrors” produceert. Bij Le Métier de Beauté counters op 21 Neiman Marcus locaties hebben ze Memory Makeover Mirrors geïnstalleerd. Memory Makeover wat?

Stel je voor: je bent prachtig opgemaakt bij een make-up counter en je wil de look thuis zelf namaken. Kan best lastig zijn. Deze bijzondere spiegel helpt je een handje. Terwijl je in het warenhuis opgemaakt wordt, filmt een camera in de spiegel het proces. Dit filmpje wordt in de handige categorieën ‘gezicht’, ‘ogen’ en ‘lippen’ opgedeeld en naar je toegestuurd, met commentaar van de make-up artist. Ook handig: een lijstje van de producten die gebruikt zijn. Mocht je deze zo mooi of fijn vinden dat je ze ook wil hebben, dan kan je ze meteen bestellen.

Deze spiegel levert niet alleen eenmalige voordelen op. Neiman Marcus en Le Métier de Beauté hopen door het gebruik van de Memory Makeover Mirror een leerproces op te bouwen met haar klanten. “We are looking to create a feedback loop”, zei Richard Blanch, oprichter en directeur van Le Métier de Beauté. Als de klant terugkomt met feedback over wat ze wel en niet mooi vinden en welke producten wel of niet fijn zijn, kan er een dialoog ontstaan tussen de klant en make-up artiest.

MemoMi

Dit is niet de eerste intelligente spiegel van MemoMi die in winkels te zien is. Eerder ontwikkelden zij al de passpiegel die je outfit niet alleen in verschillende kleuren kon laten zien, maar ook van verschillende kanten. Denk bijvoorbeeld aan een functie die jou een rondje laat draaien en als je weer recht staat dat nog eens voor je afspeelt. Nooit meer proberen om je nek die ongemakkelijke 180 graden te draaien om de achterkant te zien dus.

Zijn dit de spiegels van de toekomst?

Beeld: Women’s Wear Daily, Instagram

Categorieën