Iris Poldervaart

Kleurrijke collectie: Marimekko for Clinique Pop

7 februari 2018

Hoewel je als make-up liefhebber soms wat blasé kunt worden van de constante stroom aan nieuwe producten, zijn er van die collecties die werkelijk elk beauty hart sneller doen kloppen. De nieuwste limited edition collectie van Clinique valt duidelijk in deze categorie. De Marimekko for Clinique Pop lipproducten zijn zó vrolijk en kleurrijk dat The Color ze direct uitroept tot must haves. Hoe kan het ook anders?

Uniek design

Voor wie niet bekend is met Marimekko geven we een korte introductie. Marimekko is een Fins designmerk dat zich vooral richt op mode, accessoires en interieur. Het merk staat vooral bekend om haar creatieve gebruik van prints. Denk aan bloemen, stippen, strepen… Allemaal in de wildste en vrolijkste kleuren. Helemaal The Color dus. Combineer dit met de fijne make-up van Clinique en je begrijpt; wij zijn direct verkocht.

Iconische prints

In de collectie zijn 10 prints terug te vinden, die stuk voor stuk werden ontworpen door Annika Rimala (1936-2014). Annika is Marimekko’s bekendste ready-to-wear ontwerper en was in de jaren ‘60 en ‘70 verantwoordelijk voor talloze unieke designs. Ze gebruikte kleur en print op een compleet vernieuwende manier en verwerkte altijd humor in haar ontwerpen. Dankzij de Marimekko for Clinique collectie maakt een nieuw publiek kennis met haar iconische designs.

De limited edition collectie bestaat uit twee verschillende lipproducten: de Marimekko for Clinique Pop Splash Lip Gloss + Hydration, verkrijgbaar in 20 tinten, en de Marimekko for Clinique Pop Lip Colour + Primer, verkrijgbaar is 10 tinten. Beide producten kosten €23 en zijn vanaf 15 februari verkrijgbaar bij alle Clinique verkooppunten en op Clinique.nl.

Kiezen wordt nog een lastig klusje, denken wij zo. Of verzamelen we ze gewoon allemaal…?

marimekko for clinique visual

 

Beeld: Clinique

Categorieën