Georgien Modijefsky

Make-up tips: een verkoudheid verbergen

13 december 2016

Bacillen, virussen, niezen, hoesten, bah. Het is er weer het seizoen voor. We maken bijna allemaal wel een verkoudheid of griepje mee in de herfst en winter, en het liefst blijven we dan in bed. Maar soms hebben we geen keus; af en toe hebben we gewoon verplichtingen waar we niet onderuit kunnen (of willen). Als je dan toch gaat, wil je wel een beetje goed voor de dag kunnen komen. We leren je een verkoudheid verbergen met de “ik-ben-niet-ziek-look”.

Goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk en hoe eerder je begint hoe beter. Als je al de avond van tevoren al weet dat jouw aanwezigheid VERPLICHT is (of je gewoon heel vastberaden bent om te gaan), kan je alvast een hydraterend masker gebruiken. Breng voor je naar bed gaat een goede dikke hydraterende crème aan en focus vooral op de droge plekken, zoals rond je neus (van die 200 zakdoekjes – van dat “ultrazacht” merk je na exemplaar 25 al niks meer).

 

Begin de volgende ochtend met een hete douche (stoom = goed voor je sinussen!) en was je haar, dan voel je je meteen een stuk frisser. Was je gezicht goed en hydrateer opnieuw, zowel van buiten met een moisturizer en lippenbalsem en van binnen met veel drinken.

Heb je last van rode ogen? Hier heb je oogdruppels voor! Last van gezwollen ogen? Leg twee lepels even in de vriezer en houd de koude lepels een paar minuten tegen je ogen aan. Dit reduceert de zwelling.

Make-up

Transformatie tijd! Breng als basis een illuminating primer aan. Gebruik om wat kleur terug te brengen in je gezicht een BB of CC cream. Mocht je wat meer dekking willen, gebruik dan een foundation met een dewy finish – absoluut geen matte. Ga sowieso voor vloeibare producten. Poederproducten zullen alleen maar eventuele droge plekken op je gezicht benadrukken.

 

Gebruik een concealer met een zalm- of perzikkleurige ondertoon om kringen rond je ogen en rode plekken in je gezicht te verbergen. Breng dan weer wat kleur terug in je gezicht met behulp van een (crème) blush.

Wil je een verkoudheid verbergen, dan zijn de ogen belangrijk. In plaats van een gekleurde eyeliner, breng je een nude (gel of kohl)potlood aan in je waterlijn. Dit opent de ogen en verdoezeld tegelijkertijd enige overgebleven roodheid. Gebruik een highlighter of lichte oogschaduw in je binnenste ooghoeken voor een frissere blik en breng vervolgens je mascara aan. Zorg wel dat deze waterproof is, want verkoudheid of griep kan nog wel eens voor waterige ogen zorgen en een panda-look is nou niet bepaald fris.

Last but not least kan je ook nog een frisse, zachte kleur op je lippen doen. Blijf weg van alles wat uitdrogend, fel en mat is, maar ga liever voor een wat doorzichtigere lippenstift, lipgloss of een getinte lippenbalsem.

The Chair verkoudheid verbergen

Een verkoudheid verbergen vereist een redelijk stappenplan, maar die verschilt ook niet zo veel van menig make-up routine. Je hebt in ieder geval aan de buitenkant kunnen verbergen dat je ziek bent. Wat betreft de binnenkant… fake it ‘till you make it.

 

Categorieën