Iris Poldervaart

Make-up How To: Summer Peach Look

17 juni 2015

Een perfecte summer proof make-up is de Summer Peach Look, zoals te zien in deze tutorial met een net zo zomers kapsel! Maico legt in deze how to uit hoe je deze zonnige make-up look zelf kunt creëren.

Basis

Het allerbelangrijkste van een mooie, houdbare make-up look is een goede basis. Zonder de juiste basis kan de huid snel gaan glimmen, oneffenheden vertonen en je make-up niet op haar plek blijven zitten. En dat wil je natuurlijk niet als je uit je dak gaat op een strandfeestje!

 1. Reinig de huid grondig met een cleansing water op een wattenschijfje. Spoel daarna af met een wettenschijfje met water.
 2. Breng een moisturizer en een primer aan, zodat foundation en concealer beter blijven zitten. Een primer zorgt er voor dat de make-up niet in de huid trekt. Gebruik je geen primer ,dan zal de huid, vooral in de zomer, vlekkerig worden.
 3. Breng vervolgens een corrector concealer aan onder de ogen. Dit zorgt ervoor dat eventuele donkere kringen worden geneutraliseerd met een warme tint.
 4. Gebruik nu een BB cream met een SPF-factor. Test de juiste kleur van de BB cream op je kaaklijn. Breng aan vanaf de neus en werk naar buiten toe.
 5. Poeder het gelaat af met een transparante poeder voor een natuurlijk effect. Dit matteert en fixeert de BB cream en concealer.
 6. Breng een contour aan onder het jukbeen; dit zorgt ervoor dat het jukbeen meer naar buiten lijkt te komen en je gezichtsvorm beter uit komt. De contour poeder mag slechts 1 of een paar tinten donkerder zijn dan de BB cream. Zorg ervoor dat je voor contouren geen bronzer gebruikt, want die zijn wat oranje/bruin. Gebruik daarom een wat grijzere contour poeder.
 7. De laatste stap voor een goede basis is het aanbrengen van een highlighter bovenop het jukbeen, op de plek waar de bolling begint.

Summer Peach Look

 1. Breng een primer op de ogen aan. Dit is essentieel in de zomer, omdat door het warme(re) weer je make-up sneller kan uitlopen.
 2. Breng met een fluffy kwastje een glanzende oogschaduw aan als een soort van waasje. Zorg voor een zachte tint, zolang het maar wel glanzend is.
 3. Gebruik een glanzende, iets donkerdere tint rond de wimpers voor intensiteit.
 4. Highlight de binnenste ooghoeken met een glanzende lichte oogschaduw. Dit opent de oogopslag.
 5. Breng een aubergine kleurige mascara aan voor een dramatische look. Heb je deze kleur niet bij de hand, dan kun je ook een zwarte of bruine mascara gebruiken.
 6. Teken de wenkbrauwen zacht in met een wenkbrauwpoeder en kam de haartjes omhoog met een wenkbrauwgel.
 7. Breng een bronzer aan in de vorm van een ‘3’: begin langs de haarlijn, over het jukbeen heen en dan terug, langs de hals onder de kaaklijn langs.
 8. Breng een highlighter aan op de neusbrug en op het cupido boogje.
 9. Breng een perzik kleurige blush aan op de appel van de wang.
 10. Meng een lippenstift met lidbalsem voor een verzorgende en subtiele peachy glans.

Eindresultaat

make-up