Iris Poldervaart

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour – How to

15 januari 2016

Het is de lancering waar make-up liefhebbers al maanden naar uitkijken: de MAC Retro Matte Liquid Lipcolour. Liquid lipsticks zijn het hotste beauty product van het moment en ook deze nieuwe versie van MAC maakt de hoge verwachtingen waar. Bij het aanbrengen voelt de lipstick als een gloss, maar droogt al snel mat op met een suède finish en blijft de hele dag zitten.

Omdat wij benieuwd waren hoe je zo’n liquid lipstick het beste aanbrengt, vroegen wij Connie Man, Global Creative Director bij MAC om tips. Het resultaat van een uitgebreide make-up sessie met de Liquid Lipcolour in de kleur Feel So Grand zie je hier.

Alle tips van Connie voor een perfecte MAC Retro Matte Liquid Lipcolour look nog even op een rijtje:

Lippen

  • Wanneer je een look creëert met de focus op de lippen, breng dan eerst je lipstick aan en maak daarna pas je ogen op. Zo is het makkelijker om te bepalen hoe rustig of heftig je ogen moeten worden.
  • Je kunt een felle lipstick ‘zacht’ maken zonder lippotlood om je lippen of strak met lippotlood.
  • Heb je een foutje gemaakt bij het aanbrengen van je lipstick? Dit kun je makkelijk corrigeren. Doop een wattenstaafje in je reiniger om de overtollige lipstick te verwijderen en teken dit daarna af met concealer.
  • Matte lipsticks kunnen ervoor zorgen dat je lippen droog aanvoelen. Zorg dus dat je lippen altijd goed gescrubd en verzorgd zijn.

Ogen

  • Krul de wimpers en zet daarna eerst mascara aan bij de wimperaanzet. Zo zet je de krul in je wimpers meteen vast. Wanneer je meteen mascara op het uiteinde van je wimpers aanbrengt verzwaar je je wimpers waardoor de net gezette krul verdwijnt.
  • Zet het uiterste puntje van je eyeliner met je ogen open. Zo zie je precies hoever je de eyeliner kunt aanbrengen. Breng eyeliner aan langs de wimperrand over het hele ooglid, helemaal tot de binnenste ooghoek. Wanneer je dit niet doet zal het oog optisch smaller lijken. Let er op dat je de eyeliner ook zo veel mogelijk tussen de wimpers aanbrengt zodat er geen huidskleur meer zichtbaar is en de eyeliner niet gaat ‘zweven’.
  • Wanneer je de eyeliner hebt aangebracht kun je kijken of je je wenkbrauwen nog verder bij kunt werken. Het uiteinde van je wenkbrauw mag als het ware in het verlengde liggen van je eyeliner.
  • Laat het oog optisch groter lijken door met een oogpotlood een lijntje in je waterlijn te zetten. Gebruik hiervoor een huidkleurig potlood, dit heeft een verhelderend effect. Omdat wit van nature niet voorkomt in het gezicht zal een wit lijntje juist voor een hard effect zorgen.

Gezicht

  • Wanneer je het gezicht afpoedert, doe dit dan alleen op het voorhoofd, de neusvleugels en de kin. Dit zijn de plekken waar je geen glans wil. Op het ‘hoge’ deel van je gezicht, dus de jukbeenderen en de neusbrug, wil je juist wel een glans. Die breng je aan met een highlighter. Poeder over het hele gezicht geeft meer dekking, maar zorgt ook voor een ‘zwaar’ effect.

De MAC Retro Matte Liquid Lipcolour is nu verkrijgbaar bij alle MAC stores en counters. De collectie bestaat uit 15 tinten en de lipsticks kosten €24,50 per stuk.

The Chair retro matte liquid lipcolour_iris poldervaart

Categorieën