Iris Poldervaart

London Fashion Week S/S 2016: de highlights

27 september 2015

Afgelopen week vond opnieuw Fashion Week plaats. Deze keer in Londontown! Hieronder een top drie van de highlights van London Fashion Week.

1. Vivienne Westwood’s catwalk kruistocht

Vivienne staat bekend om haar wat radicale aanpakken als het gaat om waar zij in gelooft. Ze transformeerde haar show tot een demonstratie. Aan het einde van de show kwam ze samen met de modellen op de catwalk met borden waar “Austerity is a crime” en Politicians R Criminals” op stonden. Tijdens de fashionshow zagen we veel bloemenprints voorbij komen. De make-up van de modellen was vooral erg opvallend, Rondom de ogen was een rechthoekige zwarte balk aangebracht wat de look een serieuze uitstraling gaf.

 

2. Backpack Burberry.

It’s backpack season next spring voor Burberry! Vorig jaar was een groot succes voor Burberry met de Ponchos van $2000,00. Ze werden gespot op iedere celeb van Alexa Chung tot Sarah Jessica Parker. Burberry wilt deze lente de backpack terug laten komen. Hun nieuwste accessoire is een $1,295 nylon rugzak. De collectie was erg feminine. Er is veel gebruik gemaakt van donkere kleuren. De make-up van de modellen was vooral neutraal met soms een donkere kleur lipstick om de gehele outfit nog wat vrouwelijker te maken. Bijna alle modellen hadden een halflange coupe met een scheiding, en het haar achter de oren.

 

3. Giles

Gigantische verenhoeden, en baljurken ondersteund door lagen van ruches petticoat kwamen er voorbij tijdens de show van Giles. Topmodellen Alek Wek, Eva Herzigova, Georgia May Jagger, Irina Shayk en nieuwkomers zoals Bella Hadid en Molly Bair liepen mee in de show. De collectie bestond onder andere uit prachtige crèmekleurige satijnen jurken, Het haar van de brunette beauty’s zat verstopt onder enorme verenhoeden of was opgestoken in een messy hairdo en werd geaccentueerd met een bold-red lipstick.

 

Tekst: Fatu Kamara

 

Categorieën