Iris Poldervaart

Dit is waarom je lila highlighter nodig hebt in je leven

15 februari 2017

Net wanneer je dacht alle trucjes op het gebied van highlighter te kennen, verovert een nieuwe trend het internet. Maak kennis met de magie van lila highlighter.

Warme, champagne- en goudkleurige highlighters kennen we allemaal en ook een glanzend lichtroze poeder hebben de meeste make-up liefhebbers inmiddels wel in hun bezit. Maar een paarse highlighter? Dat zal voor de meeste mensen nog onbekend terrein zijn. Hoewel lila misschien niet direct een heel gangbare kleur lijkt voor een highlighter, is het eigenlijk helemaal niet zo raar dat deze trend momenteel als een lopend vuurtje het internet over gaat. Want eenmaal op je gezicht aangebracht, ziet lila highlighter er lang niet zo bizar en spacey uit als je zou verwachten.

Magisch effect

Lila is namelijk de ideale tint om een doffe, vermoeide complexie tegen te gaan. Deze kennis deelden we al eerder in verband met de color correcting trend, maar ook als het op highlighter aankomt werkt dit trucje perfect. Omdat in vrijwel iedere huidskleur een paarstint zit (je ziet het misschien niet, maar geloof ons), staat een highlighter met een paarse gloed zo goed als iedereen. Daarnaast zorgt lila highlighter voor een goede shine.  Het effect varieert van redelijk subtiel bij een lichte, koele huidskleur tot een intense glans – en dan bedoelen we ook écht intens – op een getinte huid. Een look die helemaal past bij de beauty wereld’s huidige obsessie met all things holographic.

Lila highlighter how to

Gebruik een lila highlighter op dezelfde manier zoals je dat met je andere highlighting producten zou doen. Breng een beetje aan op je jukbeenderen, op het wenkbrauwbot, de binnenste hoeken van je ogen en eventueel op het puntje van je neus en in je cupidoboogje. De paarse kleur maakt deze highlighter zo veelzijdig dat je hem ook als oogschaduw kunt gebruiken. Omgekeerd werkt dit trouwens ook prima; mocht je moeite hebben met het vinden van de perfecte lila highlighter, dat kun je ook een lavendelkleurige oogschaduw gebruiken. Let dan wel op dat je niet voor een variant gaat waar veel grove losse glitters in verwerkt zitten. Dat zou nog wel eens kunnen leiden tot een niet zo chic My Little Pony effect (of pijnlijke middelbare school flashbacks).

Durf jij het aan? Wij zijn in ieder geval al druk aan het shoppen voor een lila highlighter!

 

Beeld: Pinterest

Categorieën