Emma Wagenaar

Langer plezier van je gel manicure? Dit zijn de trucs!

15 maart 2016

De gel manicure is niet meer uit ons beauty regime weg te denken. Hoe blij we ook met deze uitvinding zijn, vrij regelmatig vinden we al snel een afgevallen gel-laagje in de badkamer, is de glans soms na een dag al ver te zoeken en over die uitgroei maar te zwijgen – of hij nu door een pro is gezet of met een diy-kit. Maar er zijn een aantal simpele trucs om langer van je gel mani te genieten. Onze top 3.

1. Neem de tijd

De simpelste truc voor een gel manicure die langer houdt is je gelakte nagels gewoon langer onder de UV of LED-lamp houden. Het uithardingsproces van elk laagje onder de lamp is key voor een longlasting mani. Heb je dus regelmatig last van loslatende gel, houd je handen dan bij elk laagje een sessie langer onder de lamp. Easy does it!

EXPERT TIP
“Vergeet bij regelmatig gebruik van UV-lampen niet je handen met een goede zonnebrand te beschermen om de schadelijke gevolgen van UV op de huid te beperken”

2. UV of LED?

Ook het type gel manicure kan invloed hebben op het effect. UV lampen moeten na een aantal uren gebruik vervangen worden. Iets wat veel mensen en zelfs professionals niet weten. Bij een oude UV-lamp kan het resultaat minder glanzend en minder sterk zijn. LED-lampen hoeven daarentegen niet vervangen te worden.

3. Bye bye uitgroei

Een minder opvallende uitgroei begint bij het aanbrengen van de gel-lak zelf. Hoe dunner de laagjes, hoe natuurlijker het effect is op de lange termijn. Zorg daarnaast dat je ook altijd een normale nagellak hebt in de kleur van je gel mani. Gaat de uitgroei je storen? Lak er dan met de normale lak overheen en neem daarbij een beetje van de uitgroei mee, et voila! Je normale lak hecht ook nog eens fantastisch op de gel ondergrond en kun je – indien nodig – ook weer in één veeg er vanaf halen met remover om het opnieuw bij te werken.

Tekst: Emma Wagenaar

Categorieën