Iris Poldervaart

Koperkleurige oogschaduw: het nieuwe natural

24 mei 2017

Als we de voorspellingen van professionele make-up artists mogen geloven (en wie zouden we zijn om dat niet te doen?), is koperkleurige oogschaduw dé make-up trend van deze zomer. Wij vertellen je waarom.

Van zomer naar herfst

Koperkleurige oogschaduw speelde een belangrijke rol op de catwalks tijdens de fall/winter 2017 fashion weeks. Wat ons betreft waren vooral de smokey varianten bij Balmain en Brandon Maxwell erg indrukwekkend. Maar dat de beauty looks onderdeel waren van de najaarsshows betekent niet dat we tot de herfst moeten wachten tot we deze oogschaduw kunnen dragen, toch? Eigenwijs als we zijn roepen wij koperkleurige oogschaduw gewoon uit tot de make-up trend van zomer 2017. Dat we deze look prima in het najaar kunnen blijven dragen is natuurlijk een heel fijne bijkomstigheid.

All metallic everything

Waarom we zo dol zijn op koperkleurige oogschaduw? Ten eerste is de look verleidelijk en een tikje glam, maar zeker niet overdreven sexy. Daarnaast past koperkleurige oogschaduw dankzij het shimmer-effect helemaal binnen de all metallic everything trend van nu, maar is het net iets subtieler dan de unicorn looks met holografische elementen die we momenteel veel zien op Instagram en Pinterest.

Het nieuwe natural

Hoewel koper niet per se een traditionele nude tint is, is het wel een vrij neutrale kleur die perfect te combineren is met zowel felle zomerse kleding als met wit en lichte pastelkleuren. Ook flatteert koper zo ongeveer elke oog- en huidskleur, van blauw tot bruin en van licht tot donker. En omdat koper zo warm en draagbaar is, is deze trend ook nog eens helemaal hygge. Genoeg redenen om koperkleurige oogschaduw een kans te geven, lijkt ons zo.

 

 

Categorieën