Iris Poldervaart

Kate Moss is het gezicht van Charlotte Tilbury’s eerste geur

25 juli 2016

Niet één, maar twee grote onthullingen om de week mee te starten: Charlotte Tilbury maakte vandaag bekend haar eerste geur te lanceren, en voegde daar meteen aan toe dat niemand minder dan Kate Moss het gezicht zal zijn van dit parfum met de veelbelovende naam Scent of a Dream.

Charlotte Tilbury laat weten: “Ik ben al jarenlang bezig met het mengen van mijn eigen geheime geur en raakte gefascineerd door het idee dat een parfum ontwikkeld door iemand, anderen kan aantrekken en de energiefrequentie van mensen en de omgeving kan veranderen.” En binnenkort kunnen wij daar dus van meegenieten.

Dansen met Kate Moss

De beslissing om Kate Moss aan te stellen als het gezicht van Scent of a Dream is niet meer dan logisch; als goede vriendin en muze van Charlotte Tilbury is ze de perfecte belichaming van de geur. Charlotte Tilbury: “Dit is Kate zoals je haar niet eerder hebt gezien. Betoverend en verleidelijk, puur zoals ze is. Ik ken Kate al 25 jaar en heb zo veel mooie en bijzondere momenten met haar meegemaakt. Ze raakt me en ze is één met de geur! Ze voelde intuïtief aan hoe ze het gevoel van de geur over moest laten komen op camera waardoor je bedolven wordt door liefde, positiviteit, lichtheid en seksualiteit.” Zelf zegt Kate Moss: “Charlotte en ik hebben altijd een soort instant, stoute chemie gehad. We hebben de hele dag samen gedanst tijdens de shoot. Charlotte heeft zoveel passie voor wat ze doet en zoveel levensenergie, ze is een beetje magisch. Het voelde zo fijn en natuurlijk om deze campagne samen te doen!”

Stemmingsverbeterede citrus en erotische bloemen

Wat we van het parfum zelf kunnen verwachten? Charlotte Tilbury belooft een “bewustzijnsveranderende, ‘fleurotische’ chypre-bloemige geur” met noten van citroen, zwarte peper, jasmijn, viooltjes, tuberoos, patchoeli, sinaasappelbloem, perzik, vuurboom, wierook en Iso E Super. Een mooie combinatie van traditionele en moderne ingrediënten, samengesteld door parfumeur Francois Robert en Charlotte Tilbury zelf. Samen creëerden ze een geur die volgens Charlotte “de kracht heeft om een magische toekomst aan te trekken en positieve herinneringen uit het verleden terug te halen”.

Scent of a Dream is vanaf 15 augustus exclusief te koop via CharlotteTilbury.com en Selfridges London en zal vanaf 5 september ook in Nederland verkrijgbaar zijn bij De Bijenkorf Amsterdam.

Prijzen:
30 ml – €70 / 50 ml – €95 / 100 ml – €135

The Chair Charlotte Tilbury Kate Moss pack shot

Tekst: Anna van der Griend
Beeld: Kate Moss voor Charlotte Tilbury

Categorieën