Emma Wagenaar

Interview | Haarstylist Josh Rosebrook

25 oktober 2015

We sluiten ECO CHIC WEEK af met een interview met één van de hotste eco beauty-ondernemers van dit moment: Josh Rosebrook. De L.A. based hair stylist is niet alleen het geheim achter de glanzende lokken van Hollywood sterren als Mila Kunis, Olivia Wilde, Alicia Silverstone en Tori Spelling, hij is ook verantwoordelijk voor hun glowing huidjes. Dit alles met dank aan zijn gouden handen en eigen organic hair en skin care lijn.

Q: Je bent een haarstylist, ondernemer, product ontwikkelaar. Hoe zie je jezelf?

“Ik zie mijzelf eigenlijk vooral als een artist.”

Q: Wanneer besloot je om haarstylist te worden?

“Als ik het me goed kan herrinneren was dat al toen ik tien jaar oud was. Ik hield er onwijs van om mijn haar en het haar van anderen te stylen, mensen zich goed te laten voelen en ze er cool uit te laten zien. Ik wist gewoon van nature wat ik moest doen en hoe ik het moest doen.”

Q: Wat is het mooiste van je vak?

“De creativiteit en de verbinding met mensen. Kortom: het onderdeel zijn van een community.”

Q: Waarom vind je organic beauty zo belangrijk? 

“Er is eigenlijk geen andere keus. Het werken met natuurlijke ingrediënten en het formuleren van producten die echt effectief zijn is fantastisch. Ik vind de synthetische hair e skin care industrie niet interessant, innovatief of gezond. Het is gedateerd en alles is al gedaan. Het zijn deze synthetische geurstoffen, ingrediënten en marketing gimmicks die de wereld vervuilen.”

Q: Hoe is je eigen lijn ontstaan?

“Ik had voor mezelf in mijn keuken een chocolade masker gemaakt (nu zijn Cacao Antioxidant Facial Mask, red) en het resultaat op mijn huid was geweldig. Zelfs zo dat vrienden en klanten wilde weten wat ik gebruikte. Vanaf toen is het balletje eigenlijk gaan rollen.”

 

“Heel veel ‘natuurlijke’ producten zijn helemaal niet puur natuur”

Q: Wat zijn de belangrijkste uitgangspunten bij het creëren van nieuwe producten?

“Dat is puurheid, dus totaal vrij van conventionele ingrediënten. Ik gebruik alleen 100% biologische planten en kruiden, duurzaam verbouwd en geoogst en afkomstig van ethisch verantwoorde producenten. Daarnaast wil ik dat mijn producten innovatief zijn en dat het producten zijn die mensen écht nodig hebben en willen gebruiken. Ze moeten superieure resultaten geven en een perfecte geur hebben.”

Q: Wat maakt jouw producten anders dan andere eco cosmetica merken?

“Mijn unieke, specifieke combinatie van kruiden. De synergie hier tussen zorgt voor die krachtige effectiviteit. En mijn passie om mijn formules écht volledig puur en vrij van giftige stoffen te houden. De effectiviteit van mijn lijn zit in de puurheid van mijn producten, omdat er geen synthetische ingrediënten de werking in de weg zitten. Heel veel ‘natuurlijke’ merken zijn helemaal niet puur natuurlijk. Er zijn maar weinig bedrijven die echt snappen hoe de formule en werking van producten kan veranderen door het toevoegen van zelfs het kleinste beetje van zo’n stof.”

Q: Wat zijn de trends op het gebied van eco hair en skin care?

“Er worden voortdurend nieuwe ‘wonder ingrediënten’ de wereld in geslingerd, die het antwoord zouden zijn op beautiful en flawless skin en hair. Ik geloof hier niet in. Eén ingrediënt op zich zal dat nooit doen. Het is marketing praat in de hoop een hype te creëren die de verkoop te stimuleert. Eerst was het kokosolie, toen argan en prickly pear seed oil; nu is het weer marula en tamanu. Niet dat dit geen effectieve ingrediënten zijn, het is gewoon een vrij eenzijdige en misleidende benadering. Het geheim zit hem in de juiste combinatie van bepaalde ingrediënten zodat ze samen veel krachtiger zijn dan alleen.”

Q: Je ultieme tip voor gorgeous hair en perfect skin?

“Houd onvoorwaardelijk van je huid en haar.”

Q: Wat zijn je dromen voor de toekomst?

“Heel veel nieuwe innovatieve producten, haha! Ik ben bezig met een professionele lijn Color Toning Shampoos – ze zijn geweldig! – samen met body care, een scheerlijn en zelfs een long lasting make-up collectie!”

Q: En je 3 favoriete producten?

“Dat is o.a de Active Enzyme Exfoliator. Deze verwijdert dode huidcellen en stimuleert de collageen productie. Het is de belangrijkste stap binnen huidverzorging, die mensen nog te vaak overslaan. Als tweede is dat de Hydrating Accelerator, een product die een effectieve vochtboost geeft aan de huid. De toegevoegde kruiden regeneren en kalmeren de huid. Het is een onmisbare stap voor goede hydratatie. Ook het Deep Hydrating Serum is een grote favoriet. In deze oilie moisturizer zitten alleen de meest actieve en geconcentreerde kruiden die de huid helpen te herstellen en te regeneren voor een stralende en gezonde teint.”

Josh Rosebrook

Josh Rosebrook’s producten zijn o.a. te koop via Pure Beauty Boutique.

 

 

Categorieën