Iris Poldervaart

De beauty tips van celebrity MUA Jeanine Lobell

18 maart 2017

Make-up artist Jeanine Lobell is het levende bewijs dat je niet per se al op jonge leeftijd een heel carrièrepad voor jezelf uit hoeft te stippelen om succesvol te zijn. Jeanine groeide op in Zweden, verhuisde als tiener naar Londen en belandde vervolgens in Los Angeles. Het idee dat ze van make-up haar baan kon maken kwam eigenlijk pas in haar op toen een vriendin erover begon. Daarna is het hard gegaan. In 1994 richtte Jeanine het merk Stila op – dat ze in 1999 aan Estée Lauder verkocht. Ze is verantwoordelijk voor de rode loper looks van ander anderen Natalie Portman, Nicole Kidman en Jessica Chastain, én ze maakte Hillary Clinton op voor haar legendarische Vogue cover. The Chair vroeg Jeanine naar haar do’s en don’ts op beauty gebied.

Beauty Q&A met Jeanine Lobell

Hoe ben je begonnen als make-up artist?

“Ik begon op nogal een gekke manier. Ik woonde in Londen en mijn beste vriendin had net een opleiding tot make-up artist afgerond. Ik had zoiets van ‘wacht, dat wil ik ook wel!’ Dus ik schreef me in bij haar school. Daarna verhuisde ik naar LA waar ik werk deed voor videoclips in de muziekindustrie.”

Welk advies heb je voor anderen die make-up artist willen worden?

” Het belangrijkste voor een beginnende artiest is om nooit ‘nee’ te zeggen. Er is geen baan te klein of te onbelangrijk. Elke dag datke-up aanbrengt op een gezicht, welk gezicht dan ook – zelfs al doe je het als assistent en verdien je er niks mee – telt. Het brengt je allemaal dichter naar de plek waar je wilt zijn.”

Is er een celebrity met wie je graag zou willen werken?

“Die zijn er helaas niet meer. Ik had het geweldig gewonden om met Audrey Hepburn te werken. Zij is mijn all time favorite beauty.”

“Er is geen baan te klein of te onbelangrijk.”

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt als make-up artist?

“Gosh, ik heb zo ontzettend veel mooie dingen meegemaakt. Maar de beste ervaring was toch wel werken met Meryl Streep voor de Franse Vogue. Zij is zo’n icoon.”

Wat is je favoriete make-up trend van het moment?

Helaas zien we tegenwoordig veel zware, heftige make-up trends. Zelf ben ik wat klassieker. Een zachte, dewy huid gecombineerd met een fel kleuraccent zoals een fuchsia lip is toch wel mijn favoriete trend voor de lente.”

Wat is de grootste make-up fout die je mensen vaak ziet maken?

De meest gemaakte fout is het dragen van foundation in de verkeerde kleur of de verkeerde textuur. Als je het goed doet, zou het eruit moeten zien alsof je de perfecte huid hebt, niet alsof je een donker masker op je gezicht geschilderd hebt.”

Wat is je ultieme tip voor flawless make-up?

Het preppen van je huid is het allerbelangrijkst. Als je exfolieert en een goede moisturizer gebruikt zal je make-up er fris uitzien en de hele dag goed blijven zitten.”

Welk beauty product is voor jou een absolute must have?

“Ik heb er een paar. La Mer gezichtscrème is geweldig en ik hou van Chanel mascara!”

Waar vind je inspiratie?

“Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Het werk van andere artiesten inspireert, de natuur inspireert me, textiel, stoffen, kunst… Alles kan je aan het denken zetten! Zo kan een herfstblad bijvoorbeeld een fantastische oranje kleur hebben, en zo wil je opeens een lipstick samenstellen met precies die kleur!”

Wat is je motto?

Het motto dat ik iedere ochtend tegen mezelf herhaal: ‘let me bring light and joy wherever I go today!’”

The Chair Jeanine Lobell 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: Jeanine Lobell, Into the Gloss