Iris Poldervaart

Is de SiliSponge de nieuwe Beautyblender?

24 december 2016

Make-up liefhebbers zweren al jaren bij de Beautyblender; een ei-vormige make-up spons die foundation, concealer en contouringproducten zó goed blendt dat het lijkt alsof je gezicht geairbrusht is. Al eerder kreeg de originele Beautyblender concurrentie van soortgelijke make-up sponzen, zoals de versie van het merk Real Techniques, maar nu hebben beauty junkies een nieuwe kanshebber ontdekt: de SiliSponge van Molly Cosmetics.

Under the radar

Deze nieuwe make-up spons lijkt niet het meest voor de hand liggende beautyproduct; de spons ziet er nog het meest uit als een siliconen borstimplantaat. Maar als we het internet mogen geloven is de SiliSponge toch echt bedoeld om je make-up mee aan te brengen. De spons werd – voor zover wij kunnen achterhalen – ontdekt door een gebruiker van Reddit, een website die erom bekend staat wel vaker bijzondere en under the radar producten viral te laten gaan. De SiliSponge wordt gemaakt door Molly Cosmetics, een cosmeticabedrijf uit Hongkong.

Geen verspilling

De binnenkant is – zoals de naam al suggereert – gemaakt van siliconen, terwijl de buitenkant uit polyurethaan (ook wel gebruikt voor bijvoorbeeld kunstleer) bestaat. Het handige aan deze samenstelling is dat de spons flexibel, maar ook glad en vuilafstotend is. Dat betekent dat hij, in tegenstelling als producten zoals de Beautyblender, geen foundation ‘opzuigt’. Oftewel, je verspilt minder make-up, en dat is wel iets wat onze aandacht trekt. Daarnaast is de spons makkelijk schoon te maken; na elk gebruik was je hem snel af met water en zeep en tadaa, hij is ready to go again.

BH-vulling

Om de Molly Cosmetics SiliSponge te bemachtigen moet je flink wat geluk hebben; hij is momenteel vrijwel constant uitverkocht (bedankt, internet craze). Gelukkig kwamen mensen al snel tot de ontdekking dat goedkope siliconen BH-vullingen een prima dupe zijn. Onder andere Nederlandse YouTube beauty queen NikkieTutorials testte het trucje uit en hoewel ze tevreden was over het algehele resultaat, besefte ze wel dat beauty hypes tegenwoordig soms íets te ver gaan. Ja, dat is wat je make-up aanbrengen met een BH-vulling met je doet.

Wij zijn er nog niet helemaal over uit of de SiliSponge (of een nepperd) nou écht de nieuwste make-up musthave is, maar geïntrigeerd zijn we wel.