Iris Poldervaart

Invisible eyeliner gaat viral, en dit is waarom

12 april 2017

Niks tegen de klassieke winged liner; het is niet voor niets de go to look voor vrouwen van over de hele wereld. Maar af en toe is het best leuk om iets nieuws te proberen. En laten we dit voorjaar nou net een super creatieve nieuwe trend zien: invisible eyeliner.

Onbedoelde trend

Creativiteit is in. Want hoewel we bijzondere make-up natuurlijk al veel langer zien op de catwalk, lieten deze looks zich vaak maar moeilijk vertalen naar het echte leven. Dat lijkt nu voorbij te zijn. Mede dankzij de invloed van social media én het grote aanbod aan kleurrijke make-up producten, durven mensen steeds meer te experimenteren op beauty gebied. Zo waren helix eyeliner en neon eyeliner de afgelopen tijd grote hits op Instagram. De nieuwste trend in het rijtje: invisible liner, oftewel zwevende eyeliner.

De look werd ‘per ongeluk’ ontdekt door MUA Stacey McDonald, die tijdens het make-uppen besefte dat haar ooglook zonder wing eigenlijk ook wel heel cool was. “Het moest eigenlijk een triple winged liner worden, maar toen ik het tape eraf haalde dacht ik wow, dat ziet er goed uit’”. En dat waren een heleboel mensen met haar eens, want al snel ging de look viral.

Creatief met tape

Zelf aan de slag met ‘onzichtbare’ eyeliner? Het is niet zo moeilijk als het lijkt. Plak een stukje plakband op de plek waar je normaal gesproken je wing zou zetten. Dit mag normaal huis-tuin-en-keuken-plakband zijn, maar kijk wel uit dat je niet per ongeluk je wimpers meeneemt. Breng vervolgens je oogschaduw aan zoals je dat altijd zou doen. Verwijder het tape van je oogleden, en maak de look eventueel nog af met een zwarte of glitterliner net boven de plek waar je net het plakband vanaf hebt gehaald.

Mocht je zelf geen tape bij de hand hebben om te look creëren, dan kun je ook wat make-up remover gebruiken. Dat werkt zo: breng oogschaduw aan op je ooglid en in de arcadeboog (of wat je normaal gesproken dan ook doet met je oogschaduw – alles mag) en gebruik vervolgens een dun, schuin afgesneden kwastje en wat make-up remover om de onzichtbare liner uit te tekenen. Het vergt iets meer tijd (en een vastere hand) dan de plakband methode, maar je hoeft in ieder geval geen kantoorartikelen op je oogleden te plakken en daar is ook iets voor te zeggen.

Categorieën