Iris Poldervaart

Dit is de huid detox die je nodig hebt na de feestdagen

1 januari 2017

Eten, drank, laat opblijven… December is een feestmaand. Tel daar ook nog eens de ijzige temperaturen bij op en je snapt opeens heel goed waarom niet alleen jij, maar ook je huid er behoorlijk doorheen zit. Hopeloos? Zeker niet. Want waar het in december draait om overdaad, staat januari helemaal in het teken van een frisse start. En hoe kun je die frisse start nou beter maken dan met een detox? Een huid detox, welteverstaan.

Niet gevreesd, we hebben het hier niet over een streng dieet van twijfelachtige sapjes en waterige koolsoep. Wat jouw huid nodig heeft is goede verzorging en heel veel liefde. Dit is het stappenplan dat jouw huid gaat redden.

Stap 1: Cleanse en dubbel cleanse

Grote kans dat je de afgelopen tijd wat meer make-up hebt gedragen dan normaal. Dat kunnen we je niet kwalijk nemen; experimenteren met party make-up is nou eenmaal heel erg leuk. Het betekent echter wel dat je huid nu een grondige schoonmaak nodig heeft. De oplossing: double cleansing. Gebruik eerst een cleanser op oliebasis, zoals L’Occitane Shea Cleansing Oil (€19). Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar deze werkt het best om make-up op oliebasis van je gezicht te verwijderen. Was vervolgens je gezicht nog eens met je normale cleanser.

Stap 2: Exfolieer meer

Onder dat vermoeide gezicht zit een stralend baby-zacht huidje, beloofd. De volgende stap van de huid detox zorgt ervoor dat deze tevoorschijn komt; je gaat exfoliëren. Gebruik hiervoor een Konjac spons (€12,95) of een flexibele scrubber met zachte kunststof stekeltjes. Kies als het even kan niet voor een spons of tool met een ruw oppervlak; deze zal je huid geïrriteerd achterlaten.

Stap 3: Peeling good

Een peeling zorgt ervoor dat je huid er frisser, stralender en jonger uitziet. Exact wat je nu nodig hebt. Kies voor een niet-agressief peeling product met fruitzuren zoals de Rodial Super Acids X-treme Acid Rush Peel (€82).

Stap 4: Stoom-sessie

Geen huid detox is compleet zonder deze welbekende huis-tuin-en-keuken remedie: stomen. Een goede stoom-sessie opent je poriën, wat er weer voor zorgt dat vuil en schadelijke stoffen je huid makkelijker verlaten. Ook zorgt het ervoor dat de producten die je hierna aanbrengt beter door je huid opgenomen worden en dus een effectievere werking hebben.

Stap 5: Goed gemaskerd

Nu je huid schoner dan schoon is, is het tijd om wat leven terug te brengen in je gezicht, en dat doe je met een masker. Kies voor een masker dat de huid niet uitdroogt (dat hebben die glazen wijn al voor je gedaan) maar juist voedt. Het Kiehl’s Turmeric and Cranberry Seed Energizing Radiance Masque (€34) bevat vetzuren en antioxidanten die je gezicht een energie boost en een gezonde glow geven.

Stap 6: Geef je huid een break

Na een periode vol foundation, highlighter, bronzer en blush is het nu tijd om je huid een kleine pauze te geven. Laat je huid ademen door tenminste één dag geen make-up te dragen. Een uitdaging voor de echt beauty-fanaat, maar je huid zal het je zeker in dank afnemen. Hou het voor een keertje bij een lichte moisturizer met SPF, zoals de Clinique Hydrorush Moisturizer SPF 20 (€19,95).

Ook op dagen dat je niet keihard gefeest hebt is een goede skincare routine belangrijk. Hier lees je wat het meest effectieve stappenplan is om jouw huid op regelmatige basis te verzorgen.

 

Categorieën